Σάλος με βίντεο χειροπράκτη που «θεραπεύει» νεογέννητο από κολικούς

Δημήτρης Πανετάτος
By Δημήτρης Πανετάτος Add a Comment
2 Min Read

Το βίντεο δείχνει τον άνδρα να πιέζει την πλάτη του μικροσκοπικού βρέφους, μέχρι τη στιγμή που ακούγεται ένα δυνατό «κρακ»

Έντονες επικρίσεις από γονείς αλλά και ιατρούς έχει δεχτεί ένας Αυστραλός χειροπράκτης, ο οποίος δημοσίευσε πρόσφατα ένα βίντεο με τη «θεραπεία» ενός νεογέννητου μωρού από κολικούς.

Ο συγκεκριμένος χειροπράκτης, σύμφωνα με τον ιστότοπό του, θεραπεύει μια μεγάλη ποικιλία παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων του άσθματος αλλά και των κολικών, από τους οποίους υπέφερε το εν λόγω μωράκι, το οποίο είχε γεννηθεί μάλιστα πρόωρα, κατά δύο εβδομάδες.

Στο βίντεο, ο χειροπράκτης φαίνεται να κρατά το μικροσκοπικό κοριτσάκι, τοποθετώντας το κορμάκι της πάνω στα πόδια του και εξηγώντας παράλληλα στους γονείς του τι πρόκειται να κάνει. Σε κάποιο σημείο, τεντώνοντας την πλατούλα του βρέφους και πιέζοντάς την, ακούγεται ένα δυνατό «κρακ», ενώ στη συνέχεια η μικρούλα ασθενής ξεσπά σε γοερούς λυγμούς.

Στη συνέχεια, ο χειροπράκτης εξηγεί στους γονείς τον λόγο του κλάματος του μωρού και γιατί η συγκεκριμένη «λαβή» ήταν απαραίτητη. «Όταν επιστρέφουν οι γονείς με τα μωρά τους, πάντα μου λένε ότι το παιδί τους είναι πολύ πιο ήσυχο, ότι κοιμάται πολύ καλύτερα και ότι η όρεξή του είναι πιο σταθερή», ακούγεται να λέει ο άνδρας στο βίντεο.

Ωστόσο, πολλοί ιατροί διαφωνούν με την προσέγγιση του χειροπράκτη, όπως φαίνεται από τα επικριτικά σχόλια που δημοσίευσαν σε σχέση με το αμφιλεγόμενο βίντεο. Ο Δρ. Φρανκ Τζόουνς, πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Royal Australian College είπε στην Daily Mail ότι αυτό που έκανε ο χειροπράκτης του φάνηκε «αναίτιο» και «βάναυσο». «Πρόκειται για μια παρέμβαση που δεν ήταν καθόλου απαραίτητη και έδειχνε σχεδόν βάναυση. Για ποιο λόγο να κάνει κάτι τέτοιο; Όχι μόνο δεν πρέπει να “διαφημίζει” αυτές τις πρακτικές αλλά δεν πρέπει καν να τις εφαρμόζει», τόνισε στη βρετανική εφημερίδα ο ιατρός, ο οποίος επισημαίνει ότι δεν έχει αποδειχθεί ποτέ ότι η χειραγώγηση της σπονδυλικής στήλης μπορεί να θεραπεύσει τους κολικούς ή το άσθμα.

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *