Φθιώτιδα : Αlert απο το 112 για πυκνές χιονοπτώσεις – Ποιες περιοχές θα “χτυπήσει” ο χιονιάς (βίντεο)

Lamianow.gr
2 Min Read

Μήνυμα από το 112 έφτασε στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της Φθιώτιδας στις 17.45 το απόγευμα της Κυριακής με αφορμή την επιδείνωση του καιρού το επόμενο 48 ωρο.


https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg


Ποιες περιοχές θα χτυπήσει ο “χιονιάς”


Λίγα λόγια για την επερχόμενη σημαντική επιδείνωση-υποτροπή του καιρού κατά την διάρκεια της Δευτέρας. Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της Φθιώτιδας.

Φαίνεται πως το 2ο σκέλος της κακοκαιρίας με το όνομα “Ελπίς” θα επηρεάσει σε έντονο βαθμό τις περισσότερες περιοχές της Φθιώτιδας με πυκνές χιονοπτώσεις έως την θάλασσα. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία οι περιοχές που φαίνεται να επηρεάζονται με πυκνές χιονοπτώσεις είναι η Λοκρίδα, η ευρύτερη περιοχή των Καμμένων Βούρλων, η ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας και του Παρνασσού, το όρος Όθρυς (κυρίως το προσήνεμο στο ΒΑκο άνεμο μέρος του) και η ανατολική Φθιώτιδα (Ράχες, Πελασγία, Γλύφα κτλ.)https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
Στις υπόλοιπες περιοχές φαίνεται πως θα χιονίσει και εκεί αλλά τα φαινόμενα θα είναι πιο τοπικά και περιορισμένης διάρκειας. Όσον αφορά την περιοχή της Λαμίας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θα πρέπει να σημειωθεί αξιόλογη χιονόπτωση για λίγες ώρες το μεσημέρι της Δευτέρας.
https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpgΛογικά θα πρέπει να το στρώσει και στην πόλη αλλά στην καλύτερη το πολύ 5 πόντους. Περισσότερες λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη πολύ σημαντική υποτροπή του καιρού θα έχουμε αύριο το απόγευμα καθώς θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Εκ των διαχειριστών του Fthiotida Meteogroup/facebook

Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου στο lamianow.gr

 

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *