Tέσσερις εν ενεργεία και πρώην υπάλληλοι στις δύο υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών της Δανίας συνελήφθησαν για την διαρροή “υψηλά διαβαθμισμένων” πληροφοριών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας, οι συλληφθέντες κινδυνεύουν με φυλάκιση 12 ετών.
«Οι συλλήψεις είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς έρευνας σε σχέση με διαρροές από τις υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών», ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφαλείας και Μυστικών Πληροφοριών της Δανίας. Σε σχετική ανακοίνωσή της, προσθέτει δε η έρευνα θα συνεχιστεί ενώ η υπόθεση έχει ανατεθεί στις εισαγγελικές αρχές.
Τα άτομα αυτά «κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, ότι παραβίασαν το άρθρο 109 (1) του ποινικού κώδικα αποκαλύπτοντας χωρίς άδεια υψηλά διαβαθμισμένες πληροφορίες που προέρχονταν από τις υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη σε συνεργασία με την αστυνομία σε διαφορετικές διευθύνσεις, οι οποίες δεν αποκαλύφθηκαν.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.