Η Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα μια σειρά «προληπτικών» μέτρων μπροστά στον κίνδυνο του νέου κύματος της Covid-19.
Η χώρα, που μόλις έθεσε σε εφαρμογή για πρώτη φορά ένα εμβολιαστικό πάσο για ορισμένες συναθροίσεις, σκοπεύει να το επεκτείνει στα εστιατόρια και σε άλλους χώρους, όπως τους αθλητικούς, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον, από την επόμενη εβδομάδα.
Το εμβολιαστικό πάσο, το οποίο έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου, χρειάζεται προς το παρόν για τις εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους άνω των 100 ανθρώπων.
Ο απολογισμός της Covid-19 στη χώρα (περίπου 15.000 νεκροί σε 10,3 εκατομμύρια κατοίκους) είναι κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όμως είναι ξεκάθαρα υψηλότερος από τις γειτονικές Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία.
Ακόμα κι αν η τάση είναι ανοδική, ο αριθμός των κρουσμάτων και των νεκρών είναι αυτή τη στιγμή μεταξύ των χαμηλότερων στην Ευρώπη με 26 νεκρούς και λιγότερα από 15.000 κρούσματα την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.