Σε οριακή κατάσταση το Νοσοκομείο Λαμίας – “Κολαστήριο” το Πέτρινο

Ӵ飬鼴�᰼ �孩꼠ͯ󯪯쥟粠ˡ쟡򮊨EUROKINISSI/Mԙ͇Ӡ͉ʏˏЏՋϓ)
Lamianow.gr
By Lamianow.gr 2 comments
5 Min Read

Απίστευτο είναι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο νοσοκομείο Λαμίας καθώς πλέον οι λίστες από διασωληνωμένους περιμένουν να βρουν άδεια κρεβάτια σε ολόκληρη τη χώρα αλλά μάταια.

Οι προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών είναι συνεχής παρά το γεγονός ότι αριθμητικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί την ίδια στιγμή που αυξάνουν οι ασθενείς που περιμένουν διασωληνωμένοι για να βρεθεί ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο τα κρεβάτια παραμένουν κλειδωμένα.

Από παντού αιτήματα αφού έχουν γεμίσει όλα τα κρεβάτια στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία περιμένουν να αδειάσουν κρεβάτια στην Αθήνα ή ακόμη και στην Πελοπόννησο.

Η αγωνία στις οικογένειές όλων αυτών των ανθρώπων που περιμένουν διασωληνωμένοι να αδειάσει κρεβάτι είναι τεράστια ενώ οι παρακλήσεις προς τους γιατρούς αλλά και προς κάθε κατεύθυνση όπου δύναται ο καθένας είναι συνεχής αλλά δυστυχώς η κεντρική διαχείριση των κρεβατιών δεν αφήνει πολλά περιθώρια για άλλες μετακινήσεις.

Μόνιμο φαινόμενο ακόμη και στο Πέτρινο κτίριο να περιμένουν εκεί διασωληνωμένοι όπως γνωστός δημοτικός σύμβουλος του δήμου λαμιέων και άλλοι ενώ άλλοι περιμένουν στα εξωτερικά ιατρεία.

Και μόνο το γεγονός ότι για πολλές ημέρες τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ δίνουν κρούσματα σε τριψήφιο αριθμό έχοντας σταθεροποιηθεί η κίνηση των αριθμών από 120 έως 140 κρούσματα ημερησίως και μόνο το γεγονός ότι για τη χθεσινή ημέρα η ανακοίνωση ήθελε μόλις 60 θετικά κρούσματα για τη Φθιώτιδα όλο αυτό αποτέλεσε ένα παρήγορο σημάδι όμως την ίδια στιγμή στο νοσοκομείο Λαμίας η κατάσταση είναι εφιαλτική.

Εκτός από τις λίστες αναμονής και την επιλογή των ασθενών που θα πάνε στις ΜΕΘ καθώς αναζητούνται κρεβάτια σε ολόκληρη τη χώρα εκείνο που έχει ιδιαίτερη αξία να σημειώσουμε είναι ότι ακόμη και οι καταστάσεις οι οποίες διαμορφώνονται στην κλινική στο Πέτρινο κτίριο είναι πρωτόγνωρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περιστατικά που βρίσκονται εκεί φτάνουν αριθμητικά ακόμη και 70 κάποιες ημέρες ενώ οι διαλογή που γίνεται στα εξωτερικά ιατρεία είναι ιδιαίτερα μεγάλη καθώς περιστατικά τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι φεύγουν από το νοσοκομείο για να ελευθερώνονται με αυτό τον τρόπο κρεβάτια ακόμη και στην απλή κλινική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο με βάση τα επίσημα στοιχεία πάνω από 1.500 άνθρωποι έχουν αντιμετωπισθεί ως θετικά κρούσματα του τελευταίου δεκαημέρου γεγονός που δείχνει την κρίσιμη κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον και στη Φθιώτιδα.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα μηνύματα που έρχονται από πάρα πολλές πλευρές είναι απολύτως ανησυχητικά ενώ την ίδια στιγμή οι γιατροί που έχουν σαφή άποψη του τι ακριβώς συμβαίνει δείχνουν με κάθε τρόπο την απελπισία τους καθώς οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι οι χειρότερες ενώ το εργασιακό περιβάλλον και η ανυπαρξία προσωπικού της κάνει ακόμη χειρότερες.

Γιατροί και νοσηλευτές κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς πλέον το προσωπικό που υπάρχει στο νοσοκομείο Λαμίας έχει φτάσει οριακή κατάσταση και δεν επαρκεί για να καλύψει τις υπέρογκες ανάγκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στο Πέτρινο κτίριο παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά όλα τα κρεβάτια είναι γεμάτα διατίθονται ανά βάρδια μόνο δύο άτομα για κάθε όροφο γεγονός το οποίο έχει τις δικές του επίπτωση στο κλίμα το οποίο διαμορφώνεται εσωτερικά στην κλινική.

Όπως τουλάχιστον σημειώνουν άνθρωποι που βγαίνουν από αυτό το κολαστήριο μέσα στους θαλάμους όσοι φιλοξενούνται εκεί προσπαθούν από μόνοι τους να καλύψουν τις ανάγκες τους μιας και δεν επαρκεί το προσωπικό ενώ η αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια είναι αυτή η οποία λύνει πολλά από τα προβλήματα σε μία προσπάθεια να γίνουν περισσότερες ανθρώπινες καταστάσεις οι οποίες έχουν δημιουργηθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε άλλες περιπτώσεις άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν ακριβώς την κατάσταση που κυριαρχεί μέσα στην κλινική έχουν μετατρέψει τα σπίτια τους οι κλινικές και προσπαθούν με ιδιώτες γιατρούς να αποφύγουν να φτάσουν μέχρι το νοσοκομείο καθώς τα πράγματα εκεί γίνονται περισσότερο δύσκολα.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ τουλάχιστον σε οκτώ περιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας οι άνθρωποι προτιμούν να μείνουν σπίτι τους για να εξαντλήσουν τη νοσηλεία με υπόδειξη ιδιωτών γιατρών θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αποφύγουν το κολαστήριο όπως έχουν ονομάσει το Πέτρινο κτίριο.

Με πληροφορίες εφημερίδα “ΣΈΝΤΡΑ’

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
2 Comments
  • Με το συγκεκριμένο διοικητή αποχώρησαν δεκάδες γιατροί κι άλλοι υγειονομικοί πολλών ειδικοτήτων, το νοσοκομείο μας ήταν ήδη σε τραγική κατάσταση. Τώρα με τις αναστολές πάνω από 50 υγειονομικών, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο!!!Δε νοιάζεται κανεις για την υγεία του κοσμάκη,τέλος!!!Οι τοπικοί άρχοντες σφυρίζουν αδιάφορα,καλύπτουν τα λάθη της διοίκησης και η κυβέρνηση εγωιστικα δεν επαναφέρει τους εξειδικευμένους υγειονομικους που μπορούν να σώσουν την κατάσταση…
    Κανείς δεν ξεσηκώνεται όμως …άρα, μας αξίζει…?

  • Οι χειρισμοί του διοικητή φταίνε…..υπάρχει προσωπικό παροπλισμένο σε αναστολές, το οποίο αυτό από μόνο του δημιουργεί ελλείψεις σε προσωπικό και αναποτελεσματικότητα από τους ήδη υπάρχοντες νοσηλευτές/τριες σε θέματα νοσηλείας προς τους ασθενείς!
    Οσονούπω θα ανοίξουν στόματα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *