Νέο επεισόδιο έντασης σημειώθηκε στο Πολυτεχνείο λίγο πριν κλείσουν οι πύλες του Ιδρύματος για να κορυφωθούν οι εκδηλώσεις μνήμης για την 48η επέτειο από την εξέγερση του ’73.
Μετά τις μπουνιές και τα σπρωξίματα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το «μπλόκο» σε βουλευτές της ΝΔ που πήγαν στο Πολυτεχνείο για να καταθέσουν στεφάνι (το οποίοι κάποιοι πέταξαν), άγνωστοι επιτέθηκαν και στο συνεργείο του Mega.
Έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου, πήραν την κάμερα από εργαζόμενο του σταθμού και την έσπασα. Το επεισόδιο διήρκεσε μόλις μερικά λεπτά και δεν υπήρξε τραυματισμός.
Δεν υπήρχαν όμως οι μόνο οι στιγμές έντασης στο Πολυτεχνείο, με ορισμένους να γίνονται αυτόκλητοι θεματοφύλακες του χώρου.
Υπήρξαν και οι συγκινητικές στιγμές, αντάξιες της σημασίας της ημέρας: οι στιγμές που παιδιά άφηναν στο μνημείο ζωγραφιές και λουλούδια.
«Ήρθα εδώ για να τιμήσω τις ζωές των φοιτητών, οι οποίες θυσιάστηκαν για την Ελευθερία και την επανάκτηση της Δημοκρατίας», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η 13χρονη μαθήτρια Άννα Αργείτη, η οποία βρέθηκε με τον πατέρα της και τον μικρότερο αδερφό της στην 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
«Ήρθα για να τιμήσω τη θυσία που έκαναν οι φοιτητές για να φύγει η Χούντα από την Ελλάδα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 11χρονος Βασίλης Αργείτης.
Η 12χρονη μαθήτρια Ισιδώρα Βεργοπούλου, η οποία τιμά κάθε χρόνο τη μνήμη των αγωνιστών, συνοδευόμενη από τη μητέρα της, σημείωσε: «Ήρθα να καταθέσω λουλούδι και χαίρομαι που είναι πολύς κόσμος εδώ και πολλά παιδιά».
«Τα παιδιά μικρής ηλικίας ζητάνε από μόνα τους να έρθουν να δουν το Πολυτεχνείο. Για τον δικό μας το γιο είναι η πρώτη του φορά. Στο σχολείο τού εξήγησαν τη σπουδαιότητα αυτής της μέρας και ζήτησε να είναι και αυτός εδώ για να δει το Πολυτεχνείο. Στις μέρες που ζούμε, η ανάγκη να ερχόμαστε και να θυμόμαστε και να μαθαίνουμε όσοι δεν τα ζήσαμε, είναι σημαντική», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Κακαρνιάς, ο οποίος πήγε τον πεντάχρονο γιο του στις εκδηλώσεις μνήμης της εξέγερσης των φοιτητών.
NA ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ