Ο Βλαντιμίρ Λένιν, ο ηγέτης της ρωσική επανάστασης, άφησε την τελευταία του πνοή το 1924 και μέχρι σήμερα η σορός του φυλάσσεται στο μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία, όπου μια σειρά από επιστήμονες ελέγχουν το σώμα του ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τυχόν φθορές.
Το θέμα της διατηρησάσης του ταριχευμένου σώματος, είδε ξανά το φως της δημοσιότητας όταν διέρρευσε έγγραφο από το γραφείο προμηθειών του κράτους. Σύμφωνα με αυτό, η κυβέρνηση θα δαπανήσει φέτος 13 εκατομμύρια ρούβλια, τουτέστιν 200.000 δολάρια προκειμένου να συντηρηθεί το σώμα όπως ήταν και όσο ήταν εν ζωή. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, υπεγράφη συμβόλαιο συνεργασίας με εταιρεία βιο-ιατρικής όπου το λογαριασμό θα καταβάλει το κράτος χωρίς ωστόσο να ονομάζεται η εταιρεία.
Πάντως, σύμφωνα με online δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 8.000 Ρώσοι, το 62% αυτών, φαίνεται πως συμφωνούν στο να δοθεί στον Λένιν μια κανονική κηδεία. Τα νέα του προϋπολογισμού για τη διατήρηση του ταριχευμένου σώματος, δεν χαιρετίστηκε ευνοϊκά και από χρήστες των μέσων κοινωνικής, μια μεγάλη μερίδα των οποίων αναφέρει ότι ακόμα και ο ίδιος Λένιν δεν θα ήθελε να του «φέρονται σαν είδωλο».


newsbeast.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.