Σοκ έχει προκαλέσει στο Βέλγιο ο θάνατος μιας 33χρονης γυναίκας η οποία έπεσε από ύψος 30 μετρων ενώ πόζαρε για μια φωτογραφία από τον σύζυγό της. Το δυστύχημα με θύμα την Zoe Snoeks σημειώθηκε την Τρίτη κατά τη διάρκεια εκδρομής με τον σύζυγό της Joeri Janssen. Άκρως ανησυχητικά είναι τα πορίσματα ισπανικής μελέτης, σύμφωνα με οποία 379 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε όλο τον κόσμο βγάζοντας selfies τα τελευταία 13 χρόνια.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η 33χρονη στεκόταν στην άκρη ενός γκρεμού όταν έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο ποτάμι που βρισκόταν σε βάθος 30 μέτρων. Άμεσα στην περιοχή βρέθηκαν αστυνομικοί, πυροσβέστες και δύτες οι οποίοι κατάφεραν μετά από αρκετές ώρες να εντοπίσουν τη σορό της άτυχης 33χρονης μέσα στο ποτάμι.
«Οι φωτογραφίες ήταν το πάθος της. Άμεσα βρήκα το τηλέφωνό της και το ξεκλείδωσα και διαπίστωσα ότι είχε φωτογραφηθεί στην άκρη του γκρεμού. Ήταν η τελευταία της selfie. Η Zoe κοιτούσε ευθεία μπροστά. Μπορεί κανείς να δει και την ομίχλη και το ποτάμι στο οποίο βρήκαν το πτώμα της. Μου είπαν ότι έπεσε από ύψος τουλάχιστον 30 μέτρων» ανέφερε ο σύζυγος της 33χρονης που πέθανε στο Βέλγιο.
Από τον Ιανουάριο του 2008 έως τον Ιούλιο του 2021, τουλάχιστον 379 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή ποζάροντας στο κινητό τηλέφωνο για μία selfie. Oι επιστήμονες που συνέταξαν τη μελέτη υποστηρίζουν ότι, η πλειονότητα των θανάτων οφείλεται σε πτώσεις, καθώς από τα 379 άτομα που έχασαν την ζωή τους, οι 219 άφησαν την τελευταία τους ζωή πέφτοντας από ύψος.
Σε ποιες χώρες καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι
Η Ινδία έρχεται πρώτη με 100 θανάτους από το 2008 μέχρι σήμερα, ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες με 39 άτομα να χάνουν τη ζωή τους από το 2008 μέχρι σήμερα και η Ρωσία με 33 θανάτους. «Τα στοιχεία για την Ινδία εξηγούνται εν μέρει από το γεγονός ότι πολλοί πολίτες βγάζουν το κεφάλι τους από το παράθυρο για να τραβήξουν την τέλεια selfie», εξηγεί η Κριστίνα Χουέσας μία εκ των συντακτών της μελέτης.
Η Iσπανίδα ερευνήτρια σημειώνει επίσης ότι οι νέοι είναι πιο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο με τη μέση ηλικία των θυμάτων να είναι τα 24,4 έτη. «Από τους 379 νεκρούς, το 41% είναι νέοι κάτω των 19 ετών», υποστηρίζει και προσθέτει ότι η τάση αυτή γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.«Από τις αρχές του 2021, ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε εβδομάδα», όπως λέει.
reader.gr