Σεισμός στην Κρήτη: Ιάκωβος Τζαγκαράκης – Ο 65χρονος που σκοτώθηκε στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
1 Min Read
Ο άτυχος 65χρονος βρισκόταν για εργασίες στην εκκλησία που κατέρρευσε από τα 5,8 Ρίχτερ

Στο πένθος βυθίστηκε το χωριό Μάρθα από το θάνατο του 65χρονου Ιάκωβου Τζαγκαράκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τον σεισμό μεγέθους 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι στην Κρήτη, ενώ εκείνος εκτελούσε εργασίες στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Ο άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε, καθώς δούλευε στο παρεκκλήσι που είχε αναλάβει να συντηρήσει, ενώ τα σωστικά συνεργεία της ΕΜΑΚ τον απεγκλώβισαν μετά από πολύωρη προσπάθεια. Όμως δυστυχώς ήταν ήδη αργά για τον ίδιο.

phpthumb_generated_thumbnail.jpg
viannitika.gr

«Ο ισχυρότερος σεισμός των τελευταίων 50 ετών»

Σημειώνεται πως ο δήμαρχος Βιάννου Αρχάνων Μηνάς Σταυρακάκης – πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα –  μίλησε στο ethnos.gr σχετικά με τον ισχυρό σεισμό και απερίφραστα είπε πως πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό εδώ και μισό αιώνα στην Κρήτη και εξέφρασε την ανησυχία του για την ενεργοποίηση του περίφημου ρήγματος του Καστελίου το οποίο κόβει στη μέση το νησί.

«Οι ζημιές είναι μεγάλες. Δεν μπορώ να σας τα περιγράψω με λόγια. Έχουν καταστραφεί και παλιά και νέα κτίρια και κατά την εκτίμηση μου είναι θαύμα που δεν έχουμε θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό στο δήμο μας. Δυστυχώς, μαθαίνω για νεκρό στο Αρκαλοχώρι. Μακάρι να σταματήσει εδώ το κακό», είπε.

TAGGED:
Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *