Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά έντεκα (11) κλοπές οχημάτων, οι οποίες διαπράχθηκαν τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2016, σε περιοχές της Αττικής.
Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο (2) ημεδαποί, ιδιοκτήτης και υπεύθυνος μάντρας ανταλλακτικών, περιοχής της Χαλκίδας, σε βάρος των οποίων, καθώς και αγνώστου αριθμού συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω είχαν κατηγορηθεί το Νοέμβριο του 2019 για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς στην ανωτέρω επιχείρηση είχαν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων, (2) κλεμμένα οχήματα και πλήθος ηλεκτρονικών «εγκεφάλων» οχημάτων, η προέλευση των οποίων τέθηκε υπό διερεύνηση.
Όπως προέκυψε από την πορεία της έρευνας, η εγκληματική ομάδα προέβαινε στην κλοπή οχημάτων από περιοχές της Αττικής, τα οποία στη συνέχεια μετέφερε σε ειδική αποθήκη (διαλυτήριο), που βρισκόταν πλησίον της προαναφερόμενης επιχείρησης ανταλλακτικών και αφού τα αποσυναρμολογούσαν, διέθεταν τα μηχανικά τους μέρη προς πώληση.
Οι δέκα (10) εκ των εξιχνιασμένων κλοπών προκύπτουν από την αντιστοιχία των κατασχεμένων ηλεκτρονικών «εγκεφάλων» με ισάριθμα οχήματα, για τα οποία είχαν δηλωθεί οι κλοπές τους σε Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, προέκυψε επίσης ότι ο ημεδαπός ιδιοκτήτης ενός εκ των κλεμμένων οχημάτων που είχαν βρεθεί στην επιχείρηση, είχε μεταφέρει ο ίδιος το όχημά του εκεί για να αποσυναρμολογηθεί και να πωληθούν τα μηχανικά του μέρη, δηλώνοντας ψευδώς την κλοπή αυτού στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, πετυχαίνοντας να εισπράξει σχετική αποζημίωση (15.000) ευρώ, από την ασφαλιστική του εταιρεία.
Ο ιδιοκτήτης του υποτιθέμενου κλεμμένου οχήματος, κατηγορείται για απάτη, ψευδή κατάθεση, πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών. Εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή της εγκληματικής ομάδας και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.