Λαμία – Σαν σήμερα: Η πρωτοφανής συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με ΜΑΤ, συλλήψεις και επεισόδια που απασχόλησαν το πανελλήνιο

Lamianow.gr
3 Min Read

Ήταν 25 Αυγούστου του 2017 όταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας, έγινε πρώτο θέμα συζήτησης όχι μόνο στην πόλη αλλά σε όλη την Ελλάδα…

Η απόφαση του δήμου για παραχώρηση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτη, οδήγησε σε πρωτόγνωρες όσο και τραγελαφικές καταστάσεις, με τη δημοτική αρχή να καλεί την αστυνομία και τον εισαγγελέα για να «περιφρουρήσουν» τη συνεδρίαση.

Ετσι, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένες στην είσοδο της αίθουσας της οδού Αινιάνων μαζί με ισχυρή αστυνομική δεν επέτρεπαν την είσοδο στο χώρο που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο σε απολυμένους συμβασιούχους, εργαζόμενους στην καθαριότητα και συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ ΟΤΑ. Εξάλλου, είχαν προηγηθεί μηνύσεις από την πλευρά της δημοτικής αρχής σε βάρος απολυμένων συμβασιούχων, αναφορές στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών και την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας με τις οποίες η δημοτική αρχή ζητούσε «προστασία του χώρου της συνεδρίασης», αλλά και ενστάσεις και αντιρρήσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Το χρονικό της πολεμικής συνεδρίασης στην Αινιάνων!

Όλα ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί όταν η οδός Αινιάνων μετατρέπηκε σε “εμπόλεμη” ζώνη με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και ανδρών των ΜΑΤ προκειμένου να μην εισέλθουν στην αίθουσα συνεδριάσων του δημοτικού συμβουλίου οι απολυμένοι συμβασιούχοι της καθαριότητας.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ και να επιτραπεί η είσοδος σε κάθε πολίτη όπως πρέπει βάσει νόμου ζητησε σύσσωμη η αντιπολίτευση η οποία αφού δεν εισακούστηκε αρνήθηκε να συμμετάσχει στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που διηξήχθη τελικά κανονικά μόνο με την παρουσία -και λόγω πλειοψήφίας- των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του Νίκου Σταυρογιάννη.

Ένταση και στην αίθουσα…

Οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα κατά την είσοδο στην αίθουσα συνεδριάσων του αναπληρωτή γενικού γραμματέα της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Τσιούνη και του μέλους της ΠΟΕ-ΟΤΕ κ. Παπαδόπουλου.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Παρόντες και οι εκπροσωποι των μονίμων υπαλλήλων του Δήμου Λαμιέων. Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας του κ. Τσιούνη για την διαδικασία που ακολουθήθηκε από το Δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των απορριμμάτων ο δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης εξεραγη και ζήτησε να αποβληθεί από την αίθουσα ο κ. Τσιούνης για παρακώλυση της διαδικασίας. Έγινε πεντάλεπτη διακοπή προκειμένου να ζητηθεί η συνδρομή της αστυνομίας ώστε να απομακρυνθούν οι συνδικαλιστές από την αίθουσα.

 



Έντονες αποδοκιμασίες κατά την αποχώρηση

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγη ώρα μιας και τα θέματα πέρασαν όλα κατά πλειοψηφία και η επεισοδιακή συνεδρίαση έληξε με την έξοδο του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας υπό τις έντονες αποδοκιμασιες των συμβασιούχων που παρέμεναν συγκεντρωμένοι έξω από την αίθουσα συνεδριάσων.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση αντιπολίτευση, συμβασιούχοι και συνδικαλιστές βρέθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο προκειμένου να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατά της διαδικασίας

Η τοποθέτηση της αντιπολίτευσης έξω από το αστυνομικό μέγαρο Λαμίας

Η τοποθέτηση του εκπροσώπου των συμβασιούχων Δημήτρη Μπρέκη

TAGGED:
Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *