Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    odhgoi | Lamianow.gr
    Κακοκαιρία Byron: Οδηγοί πλήρωσαν Αττική Οδό, δεν έλαβαν ενημέρωση και εγκλωβίστηκαν στα διόδια Ελευσίνας
    paidaki | Lamianow.gr
    Λουτράκι: Επιμένει στην καταγγελία η δασκάλα του 6χρονου – «Την θώπευσε στο στήθος, είχε ερωτική διάθεση» λέει ο δικηγόρος της
    simoria | Lamianow.gr
    Συμμορία έφερνε παιδιά από το εξωτερικό και τα έβαζε να πουλάνε λαθραία τσιγάρα – Ζούσαν σε υπόγεια, όποιος αντιδρούσε έτρωγε ξύλο
    lakonia | Lamianow.gr
    Κακοκαιρία Byron: Δραματικές ώρες στη Λακωνία – Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα της (EIKONEΣ, ΒΙΝΤΕΟ)
    jjjg 1 | Lamianow.gr
    Πλημμύρισε αίθουσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Φοιτητές προσπαθούν να σταματήσουν τα νερά, δείτε βίντεο
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
    real | Lamianow.gr
    Ρεάλ Μαδρίτης: Καταθέτει στη FIFA φάκελο διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της… προηγούμενης εικοσαετίας
    6751441 | Lamianow.gr
    «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Μουζακίτη, ετοιμάζει πρόταση 28 εκατ. ευρώ η Ρεάλ» γράφει η Daily Mail
    6758309 231021 | Lamianow.gr
    «Πάρτι» Γιόβιτς στην πράσινη… παιδική άμυνα 2-3 η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
    6758077 221213 | Lamianow.gr
    Τεράστιο «διπλό» με ανατροπή και 10 παίκτες ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Πυρόπληκτοι: Σήμερα οι πρώτες πληρωμές αποζημιώσεων

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πυρόπληκτοι: Σήμερα οι πρώτες πληρωμές αποζημιώσεων

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Αυγ 20, 2021 @ 9:03
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
5 Min Read
SHARE

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία εκταμίευσης των οικονομικών ενισχύσεων σε όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές και έσπευσαν την πρώτη ημέρα να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες πληρωμές σε όσους υπέβαλλαν αιτήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης είχαν υποβληθεί 550 αιτήσεις που αφορούν όλες τις κατηγορίες της πρώτης αρωγής και αντιστοιχούσαν σε άμεση οικονομική ενίσχυση ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Εκτός όμως από την άμεση οικονομική ενίσχυση που θα λάβουν οι πυρόπληκτοι, έχουν ήδη ανακοινωθεί και δρομολογούνται το επόμενο χρονικό διάστημα σειρά ακόμα μέτρων στήριξης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Σε αυτά περιλαμβάνονται :

·         Επιστρεπτέα Προκαταβολή. Οι πληττόμενες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, απαλλάσσονται από την αποπληρωμή του επιστρεπτέου μέρους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που έλαβαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Το μέτρο αφορά τις επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν υποστεί ζημίες που τις καθιστούν μη λειτουργικές. Η απαλλαγή γίνεται με την έκδοση σχετικής βεβαίωσης, κατόπιν εξέτασης της ζημίας από τις επιτροπές των Περιφερειών. Ειδικά για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στους δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, απαλλάσσονται από την επιστροφή το σύνολο των επιχειρήσεων, ανεξάρτητα αν έχουν πληγεί ή όχι.

  • ENΦΙΑ. Τα ακίνητα (κτίσματα, οικόπεδα, αγροκτήματα), που έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν υποστεί λειτουργικές ζημιές που τα καθιστούν μη κατοικήσιμα, απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ του 2021, του 2022 και του 2023, δηλαδή απαλλάσσονται για μία τριετία. Η εν λόγω διαδικασία έχει δρομολογηθεί αρχικά μέσα από την ίδια πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων arogi.gov.gr. Στη συνέχεια θα πιστοποιείται με την εξέταση του φακέλου από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.  Επιπλέον, ειδικά για το 2021 απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ το σύνολο των ακινήτων που βρίσκονται στους δύο πληττόμενους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
  • Επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης. Με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποδομών και Μεταφορών, σε συνέχεια της οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών, δίνεται επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης από 300 έως 500 ευρώ μηνιαίως, για την κάλυψη δαπανών προσωρινής στέγασης των μόνιμων κατοίκων, οι κατοικίες των οποίων επλήγησαν από τις πυρκαγιές.
  • Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που επλήγησαν και είναι δικαιούχοι των μέτρων της στεγαστικής συνδρομής ή/και της επιχορήγησης για τις επιχειρήσεις, αναστέλλεται η πληρωμή όλων των εκκρεμών – βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων – φορολογικών υποχρεώσεων για 6 μήνες. Αντίστοιχα, με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δίνεται η δυνατότητα να ανασταλούν για 6 μήνες οι ασφαλιστικές εισφορές των πληττόμενων επιχειρήσεων και επιτηδευματιών.
  • Αναστολή δανειακών υποχρεώσεων. Σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών δρομολογείται, από μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων, η αναστολή πληρωμής κάθε μορφής ενήμερων υποχρεώσεων για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που επλήγησαν και είναι δικαιούχοι των μέτρων της στεγαστικής συνδρομής ή/και της επιχορήγησης για τις επιχειρήσεις. Σε αυτά, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συμπεριλαμβάνονται και τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί μέσω του Εγγυοδοτικού Προγράμματος και του ΤΕΠΙΧ ΙΙ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
  • Αναστολή διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης. Στα φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και στις νομικές οντότητες που επλήγησαν που είναι δικαιούχοι των μέτρων της στεγαστικής συνδρομής ή/και της επιχορήγησης για τις επιχειρήσεις, αναστέλλεται η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας τους.  Το χρονικό διάστημα της αναστολής θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της ζημίας. Η αναστολή καταλαμβάνει, ιδίως, τη διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών και προσωπικών κρατήσεων.

Ειδικά για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, τα μέτρα:

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

 

  • αναστολής φορολογικών υποχρεώσεων,
  • αναστολής ασφαλιστικών εισφορών,
  • αναστολής δανειακών υποχρεώσεων και
  • αναστολής διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης,

ισχύουν για το σύνολο των φυσικών και νομικών προσώπων στους δύο πληττόμενους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, ανεξαρτήτως εάν έχουν υποστεί μεμονωμένα ζημίες από την πυρκαγιά.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, ανεξαρτήτως κλάδου και επιχειρηματικής δραστηριότητας, στους πληττόμενους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, μπορούν να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας μέρους ή όλων των εργαζομένων τους, μέχρι και για διάστημα 3 μηνών. Οι επιχειρήσεις – εργοδότες για όσο χρονικό διάστημα κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας, υποχρεούνται να μην προβούν σε μειώσεις προσωπικού με καταγγελία των συμβάσεων εργασίας.  Σε περίπτωση πραγματοποίησής τους, οι καταγγελίες αυτές είναι άκυρες.

Naftemporiki

ΚΑΣΤΑΝΑΣ

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article tv8 | Lamianow.gr Chase the Sun and Explore Every Corner of the Earth
Next Article rapidlamia | Lamianow.gr Λαμία : Σε αυτά τα σημεία γίνονται σήμερα Rapid Test
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
14°C
Lamia
overcast clouds
14° _ 12°
91%
2 km/h
Πα
14 °C
Σα
14 °C
Κυ
15 °C
Δε
15 °C
Τρ
15 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

pp out maketa | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος Λαμιέων “χτύπησε το καμπανάκι” για αξιοκρατία και ισονομία – Καταχειροκροτήθηκε σε συνέδριο του ΟΤΑ στα Γιάννενα (Vid)

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ ΛΑΜΙΑ
agrotis | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι αγρότες στη Θήβα έκλεισαν την εθνική Αθηνών – Λαμίας – Ενισχύεται το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια Θεσσαλονίκης, θέλουν να φτάσουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

roditsa | Lamianow.gr
TOP STORIESΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαμία: Διακοπή κυκλοφορίας στον Ξηριά στη Ροδίτσα – Κλειστός και ο κόμβος της Οινόης στο ρεύμα προς Λαμία

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης