Λαμία: Η επέλαση των κατσαρίδων – Γέμισαν οι γειτονιές του κέντρου, ανήσυχοι οι κάτοικοι ζητούν απολύμανση

Lamianow.gr
2 Min Read

Αντιμέτωποι με σμήνη κατσαρίδων που βγαίνουν από τα φρεάτια της πόλης είναι οι κάτοικοι πολλών περιοχών του κέντρου της Λαμίας και όχι μόνο.

“Εχουν γεμίσει τα σπίτια μας από μεγάλες κατσαρίδες που εμφανίζονται από τους νεροχύτες και την αποχέτευση και όσο και αν προσπαθούμε να προφυλαχθούμε ψεκάζοντας κατσαριδικτόνα, οι κατσαρίδες επιβιώνουν και τελικά θα αρρωστήσουμε εμείς και από αυτές και από τα χημικά που αναπνεύουμε…” έλεγε στο Lamianow σήμερα το πρωί, νοικοκυρά που είχε βγει στην οδό Μακροπούλου με λάστιχο και σκουπόξυλο(!) κυνηγώντας τες στο φρεάτιο έξω από το σπίτι της.

Τα παράπονα των κατοίκων της Λαμίας γίνονται μέρα με την ημέρα όλο και πιο έντονα αφού το πρόβλημα όχι μόνο δεν φαίνεται παροδικό αλλά μεγαλώνει και η μάχη για την καταπόλεμηση της κατσαρίδας με οικιακά μέσα αποδεικνύεται τελικά  άνιση.

Οι συνεχείς απολυμάνσεις  από την πλευρά των δημοτών στα σπίτια τους  αποδεικνύονται προφανώς ανώφελες καθώς δεν μπορούν να καταπολεμήσουν την βασική εστία μόλυνσης στο δίκτυο της αποχέτευσης της πόλης. 

Οι καιρικές συνθήκες, καύσωνας σε συνδυασμό με υγρασία εντείνουν το πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι κατσαρίδες να κάνουν πάρτι την ώρα που ένοικοι των σπιτιών δεν τολμούν να ανοίξουν ούτε παράθυρο για αναπνεύσουν, υπό το φόβο της επιδρομής των απρόσκλητων επισκεπτών…

 

Μήπως είναι η ώρα να επέμβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων εφαρμόζοντας όλα όσα προβλέπονται για τις μαζικές απολυμάνσεις των φρεατίων καθώς πρόκειται για σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας;

Μήπως σε μια πόλη που χιλιοσκάφτηκε λόγω έργων και δημιούργησε αφόρητη κατάσταση για τους κατοίκους πολλών περιοχών με τον θόρυβο και τη σκόνη εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών, οι κατσαρίδες ήρθαν να αποτελειώσουν την υπομονή και την αντοχή τους και να στείλουν την ποιότητα ζωής περίπατο;

Ευελπιστούμε πως οι αρμόδιοι θα πράξουν το σωστό και άμεσα….

 

 

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
3 Comments
  • Κάντε κάτι άμεσα
    Πολύ μεγάλο το πρόβλημα με τις κατσαρίδες
    Σε όλα τα θέματα ανταποκρινόσαστε άμεσα και σας ευχαριστούμε
    Δώστε λύση και σ αυτό κύριοι αρμόδιοι
    Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

  • ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ RAPID-TEST ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΑΣ!!! ΑΡΑΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΞΙΣΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΤΙΘΕΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΖΗΛΟ????

  • ΙΣΩΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ “ΔΟΥΝ” ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ (ΟΛΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ!!!). ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ. ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΣΤΗ ΔΕΥΑΛ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ!!!!!!…….Τ Ι Π Ο Τ Α !!!!!! ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΖΩ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΣΕ ΟΣΑ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ “ΑΡΜΟΔΙΕΣ” ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΛΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ “ΦΙΛΟΞΕΝΟ ΧΩΡΟ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *