Θρήνος στην Λαμία και την Ι.Μ Φθιώτιδας για τον αρχιμανδρίτη π.Σεραφείμ

Lamianow.gr
By Lamianow.gr 9 comments
2 Min Read

Μια τραγική είδηση έγινε γνωστή πριν από λίγη ώρα. Ο γνωστός και αγαπητός αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας π. Σεραφείμ Ζαφείρης έφυγε από την ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αγία Μαρίνα Στυλίδας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το ρεπορτάζ ο γνωστός για τα κηρύγματα του και όχι μόνο ιεροκύρηκας έχασε την ζωή του κοντά στο εκκλησάκι της Χριστιανικής Αδελφότητας που υπάρχει κοντά στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες βγήκε εκτός για να βοηθήσει ένα παιδάκι που βρισκόταν στο σημείο και δυστυχώς υπέστη ανακοπή και έπεσε στη θάλασσα.

Παρά την προσπάθεια των διασωστών που έφτασαν στο σημείο και την μεταφορά του στο Κ.Υ Στυλίδας, δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Στην πορεία του είχε πλούσιο και αξιόλογο ποιμαντικό έργο και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Ήταν πολύ κοντά στα παιδιά και στους νέους μέσα από ποικίλες δραστηριότητες στους κόλπους της εκκλησίας.

Παραθέτουμε ένα από τα πολλά βίντεο που είχε αναρτηθεί από τις ομιλίες του π. Σεραφείμ

Ποιος ήταν ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Ζαφείρης

Αρχιμανδρίτης και Τακτικός Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως  Φθιώτιδος, από το 1998.

Εργάστηκε στο Ιεραποστολικό έργο της τοπικής Εκκλησίας και ως λαϊκός και ως κληρικός επί δεκαετία.

Γεννήθηκε το 1959 στο Βόλο, κατάγεται από την Ευρυτανία και ήταν απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν εγγεγραμμένος στο Μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Αγάθωνος και εξυπηρετούσε από ετών  τις πνευματικές ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, του Ορφανοτροφείου Λαμίας και των Φυλακών Δομοκού. Εργάστηκε κυρίως μεταξύ των νέων και κατά των αιρέσεων. Ήταν εντεταλμένος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος επί των αιρέσεων. Αρθρογραφούσε σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς μελέτες και έκανε ομιλίες σε σεμινάρια και συνέδρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και στο εξωτερικό.

Στη Λαμία προΐστατο, των Συνεργαζομένων Ορθοδόξων Συλλόγων της περιοχής Φθιώτιδος, οι οποίοι αναπτύσσουν ποικίλη πνευματική, αντιαιρετική και πατριωτική δράση. Υπηρέτησε τη θητεία του αρχικά στη Λήμνο και μετά στη Διεύθυνση Θρησκευτικού στο ΓΕΕΘΑ.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
9 Comments
  • Άγιος άνθρωπος μου εχει δώσει πολλές συμβουλές όταν τις χρειαζόμουν σε δύσκολες στιγμές είναι ένας από τους λίγους καλούς ιερείς που έχω γνωρίσει ο θεός να αναπαύσει την ψυχή του
    Καλό παράδεισο και ευχαριστώ για όλα

  • Πατέρα,Σεραφείμ, θλίψη κατέλαβε την ψυχή μας ο ξαφνικός σου θάνατος.Η τοπική Εκκλησία, είναι από σήμερα φτωχότερη από Ιεραποστολικές μορφές ανά την δική σου,εμείς οι φίλοι σου χάνουμε έναν συμπαραστάτη αδελφό,λιγότεροι φέτος στην σύναξη μας, μέ ειδοποίησαν,τό αηδόνι της Ρολυμελης σταμάτησε να κελαηδεί, ο Ρήγας με τα φλογερά κηρύγματα βουβάθηκε,μείναμε ορφανοί, σήμερα που έχουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά την παρουσία οου.,κλείνοντας τά γόνατά μπροστά στη μορφή σου,μιά ευχή αναπέμπει η ψυχή μας,Αναπαύσον Κύριε τόν δούλον,Σεραφείμ Ιερομ.εν χώρα ζώντων, ένθα ούκ έστι πόνος ού λύπη ού στεναγμός αλλά ζωή ατελεύτητος. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ .

  • ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΗΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΕΦΥΓΕ Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΔΥΣΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟ ΚΕΝΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΣΤΑ ΠΟΥΓΚΑΚΙΑ .Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΓΛΥΚΕ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡ ΣΕΡΑΦΕΙΜ………..

  • ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ. ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *