Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λαμίας: Διακοπή της πολιτικής στήριξης στην παράταξη “ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ”

Lamianow.gr
2 Min Read

Την παρακάτω ανακοίνωση-ενημέρωση μας απέστειλαν οι Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νότιας και Βόρειας Λαμίας.

Πρόκειται να σημειωθεί για δύο ανακοινώσεις με το ίδιο κείμενο,  που υπογράφονται από κάθε οργάνωση ξεχωριστά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, οι οποίες διεξήχθησαν με το Νόμο Κλεισθένη και την απλή αναλογική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστεύοντας ότι ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί τον κορμό της δημοκρατίας, ήταν πάντα υπέρμαχος των συνεργασιών που στοχεύουν στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Με τη λογική αυτή αποφασίστηκε το Σεπτέμβριο του 2019, η συνεργασία της δημοτικής παράταξης ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ που στηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την παράταξη ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ του νυν Δημάρχου.

Δυστυχώς όμως, με τα νομοθετήματα Θεοδωρικάκου και Βορίδη που υποστηρίχθηκαν και υλοποιήθηκαν από την παράταξη ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ, η απλή αναλογική δεν εφαρμόστηκε ποτέ και η οποιαδήποτε συνεργασία παρέμεινε κενό γράμμα. Το δημοτικό συμβούλιο, από κυρίαρχο όργανο της δημοκρατικής έκφρασης όλων των πολιτών, μετατράπηκε σε διαδικαστικό όργανο, ενώ αντίθετα η οικονομική επιτροπή στην οποία την απόλυτη πλειοψηφία έχει η δημοτική αρχή, απέκτησε υπερεξουσίες που δε συνάδουν με τη διαφάνεια και τη δημοκρατία. Χαριστική βολή δόθηκε με το νέο εκλογικό νόμο που ψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος γυρίζει το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης σε σκοτεινές εποχές και ουσιαστικά καταργεί κάθε προοδευτική μεταρρύθμιση που προέβλεπε ο νόμος Κλεισθένης.

Η οργάνωση μελών νότιας Λαμίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιλαμβανόμενη το πολιτικό διακύβευμα και την συντηρητική στροφή που επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και για σοβαρούς λόγους πολιτικής διαφωνίας με τις πολιτικές που εφαρμόζει ο Δήμος Λαμίας, συνεδρίασε και αποφάσισε την διακοπή της πολιτικής στήριξης στην αυτοδιοικητική παράταξη ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ που «συνεργάζεται» με την παράταξη ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ του νυν Δημάρχου.

Είναι επιβεβλημένη η δημιουργία μιας νέας αυτοδιοικητικής παράταξης με τη συμμετοχή όλων των προοδευτικών δυνάμεων στο Δήμο Λαμιέων.

 

Απόφαση γενικής συνέλευσης

Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νότιας Λαμίας

Οργάνωσης Μελών Βόρειας Λαμίας

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
3 Comments
  • Βρε βρε το διαβάζω Εγώ νόμιζα ότι αυτοί είχαν στηρίξει τον δεξιό υποψήφιο που έχασε, ή κάνω λάθος? Δεν μου βγαίνουν τα νούμερα. Απ ότι θυμάμαι στη Λαμία ο Συριζα πήρε 31 στις εθνικές εκλογές, 17 στις Περιφερειακές και 7 στο Δήμο. Μιλάμε για τέτοια προδοσία. Αλλά όλα εδώ πληρωνο ται σύντροφοι. Καλή αντάμωση

  • Τώρα μας πείσατε…..ΜΕ τις λέξεις προοδευτικός….συντηρητικός να τις χρησιμοποιείται όπως βολεύει τον καθέναν …..πραγματικά ….τα συντριπτικά επιχειρήματα πείθουν. ……. Πάντως όσο και αν φωνάζει…..ο κοντός για το ύψος του……ψηλός δεν θα γίνει…..!!!
    Έτσι και κάποιοι πολιτικοί οργανισμοί…..φωνάζουν μόνο ότι είναι προοδευτικοί………ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ……ΟΜΩΣ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *