G7: Συμφωνία για διανομή τουλάχιστον ενός δισ. εμβολίων ως τα τέλη 2022 – Μπάιντεν: Η Αμερική επιστρέφει

Lamianow.gr
1 Min Read

Ως «εξαιρετικά συνεργατική και παραγωγική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χώρων (G7) που ολοκληρώθηκε σήμερα στην Αγγλία, επαναλαμβάνοντας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του αυτής, της πρώτης στο εξωτερικό, πως «η Αμερική επιστρέφει».

«Όλος o κόσμος γύρω από το τραπέζι αντιλήφθηκε και αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και την ευθύνη των δημοκρατιών μας» πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος στο αεροδρόμιο Νιουκουέι, στη νοτιοδυτική Αγγλία, πριν αναχωρήσει για τη συνάντησή του με τη βασίλισσα Ελισάβετ στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Η Ομάδα των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών συμφώνησε να διανείμει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο εμβόλια κατά του κορωνοϊού έως τα τέλη του 2022, με την ελπίδα ότι θα ξεριζώσει την ασθένεια, ανακοίνωσε από την πλευρά του ο βρετανός πρωθυπουργός, μετά τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της G7.

«Ζήτησα από τους ομολόγους μου να βοηθήσουν να ετοιμαστούν και να διανεμηθούν οι δόσεις που χρειάζονται προκειμένου να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος έως τα τέλη του 2022» δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου. «Είμαι ευτυχής που ανακοινώνω ότι αυτό το Σαββατοκύριακο οι ηγέτες δεσμεύθηκαν για τουλάχιστον ένα δισεκ. δόσεις, είτε απευθείας, είτε μέσω χρηματοδότησης του (μηχανισμού διαμοιρασμού) Covax» δήλωσε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *