Φωκίδα- Αθανάσιος Διάκος: Τουρνουά σκακιού το Σαββατοκύριακο στη γενέτειρα του Διάκου

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
1 Min Read

Στα 1050 μέτρα υψόμετρο, στο ιστορικό χωριό του Αθανασίου Διάκου Φωκίδας, την γενέτειρα του Ήρωα, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 12-13 Ιουνίου το φιλικό, ανεπίσημο final four , με τη συμμετοχή των συλλόγων Πειραϊκός Όμιλος Σκακιστών , Παναθηναϊκός Α.Ο. (ΠΑΟ), Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως (ΑΕΚ) και Φάρσαλα, υπό την αιγίδα της Κοινότητας Αθανασίου Διάκου.

Σε μια πολλαπλά συμβολική εκδήλωση με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, ιστορικά σωματεία του σκακιού, θα αναμετρηθούν στις σκακιέρες που θα στηθούν στην πλατεία του χωριού (ή στην αίθουσα του ιστορικού Μουσείου Αθ. Διάκου εάν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν).

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα οι σκακιστές και οι φίλοι των ομάδων που θα επισκεφτούν το χωριό ,θα απολαύσουν και πάλι δια ζώσης σκάκι, θα ξεναγηθούν στο μουσείο του χωριού, θα περιπλανηθούν στην όμορφη φύση και τον Μόρνο ποταμό , και θα δοκιμάσουν τις Ρουμελιώτικες σπεσιαλιτέ .

Οι τέσσερις ομάδες στέλνουν ένα μήνυμα φιλίας και επανεκκίνησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, σε μια εορταστική εκδήλωση που δεν θα υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι.

TAGGED:
Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *