Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    eopyy | Lamianow.gr
    Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 435.000 ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, συνελήφθησαν γιατροί και φαρμακοποιός
    dentro th | Lamianow.gr
    Θεσσαλονίκη: «Γκρεμίστηκε» το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά στο δημαρχείο λόγω ισχυρών ανέμων από την κακοκαιρία Byron
    valirakis | Lamianow.gr
    «Πού πας ρε κωλόγερε; Τον χτύπησε στο κεφάλι με το κοντάρι»: Κατάθεση-φωτιά αυτόπτη μάρτυρα στη δίκη για τον θάνατο Βαλυράκη στοιχειοθετεί δολοφονία
    panepi | Lamianow.gr
    Εγκρίθηκε η Νομική του πανεπιστημίου Λευκωσίας UNIC Athens – Κόπηκαν οι σχολές δύο μη κρατικών πανεπιστημίων
    polakis | Lamianow.gr
    Πολάκης για Τσίπρα: Δεν πήγα στο Παλλάς γιατί έχω… υψοφοβία με τα θεωρεία, εγώ δεν κάνω παρακάλια
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    sef | Lamianow.gr
    Καταγγελία «βόμβα» για το ΣΕΦ: «Λειτουργεί χωρίς ηλεκτρολόγο, κίνδυνος για τη σωματική μας ασφάλεια»
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
    real | Lamianow.gr
    Ρεάλ Μαδρίτης: Καταθέτει στη FIFA φάκελο διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της… προηγούμενης εικοσαετίας
    6751441 | Lamianow.gr
    «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Μουζακίτη, ετοιμάζει πρόταση 28 εκατ. ευρώ η Ρεάλ» γράφει η Daily Mail
    6758309 231021 | Lamianow.gr
    «Πάρτι» Γιόβιτς στην πράσινη… παιδική άμυνα 2-3 η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Επιστρέφει στη Λαμία το Ράλι Ακρόπολις!

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Επιστρέφει στη Λαμία το Ράλι Ακρόπολις!

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Απρ 16, 2021 @ 13:30
1 Σχόλιο
Share
9 Min Read
SHARE

Η μάχη στα ελληνικά βουνά επιστέφει φέτος στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, αποτελεί τον δέκατο γύρο της σεζόν και θα διεξαχθεί στις 9-12 Σεπτεμβρίου.

-Advertisement-
fitcare

Ως γνωστόν, Λαμία και Λουτράκι είχαν θέσει υποψηφιότητα για τη φιλοξενία του Κέντρου του Αγώνα και η επιλογή της πρώτης, ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στα γραφεία της Motorsport Greece.

Hirvonen-Acropolis13back1000x600

«Στον εθνικό μας αγώνα δε χωρούν διλήμματα και διχαστικές προσεγγίσεις. Το Ράλι Ακρόπολις ανήκει στην Ελλάδα. Καταλήξαμε μετά από συζητήσεις με ειδικούς, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και βέβαια ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το δημόσιο διάλογο που διεξήχθη όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι το Ράλι Ακρόπολις να φιλοξενηθεί σε 3 μοναδικά σημεία της Πατρίδας μας. Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από 8 χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC. Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς με ανθρώπους που έχουν αγαπήσει τον αγώνα, ένα μέρος που διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση στη φιλοξενία διεθνών αγώνων αυτοκινήτου. Θα κατευθυνθούμε προς στην ιστορική Λαμία για δύο ημέρες. Στην Λαμία, εκεί όπου τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC, θα ξυπνήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις από τους Βωξίτες, την Παύλιανη, τον Ταρζάν και πολλές άλλες ειδικές διαδρομές. Επιδιώκουμε έτσι το Ράλι Ακρόπολις να εδραιωθεί στην πατρίδα μας και πάλι. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους αλλά και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπή για την πολύ στενή και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε, αλλά και για τη συνεργασία που ξεκινά από σήμερα για να κάνουμε το καλύτερο Ράλι Ακρόπολις όλων των εποχών. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Παγκόσμια Ομοσπονδία – FIA, τον WRC Promoter, τις ομάδες για τις συμμετοχές τους αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του motorsport για τα μηνύματά τους», δήλωσε ο Κος Αυγενάκης.

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

acropolis-2021-sinedriasi1000x600

Μία ανακοίνωση που ήρθε παρουσία στα γραφεία της επιτροπής στο ανανεωμένο ΟΑΚΑ, των περιφερειαρχών Αττικής, Γιώργου Πατούλη, Στερεάς Ελλάδος,  Φάνη Σπανού και Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα αλλά και των δημάρχων Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο, Αθηνών Κώστα Μπακογιάννη και του Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. Δημήτρη Φραγκάκη.

Τις επόμενες μέρες θα γίνουν γνωστές πολύ περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στις ειδικές διαδρομές και το πρόγραμμα του αγώνα. Επίσης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η χώρα μας έχει εξασφαλίσει τη θέση της και στο καλεντάρι του 2022!

Λ. Αυγενάκης: «Το Ράλλυ Ακρόπολις ανήκει σε όλη την Ελλάδα, είναι εθνικό προϊόν»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Λ. Αυγενάκης: «Το Ράλλυ Ακρόπολις ανήκει σε όλη την Ελλάδα, είναι εθνικό προϊόν»
  • -Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες του σπουδαίου μας αγώνα, που επιστρέφει 9-12 Σεπτεμβρίου στο πρόγραμμα του WRC
  • -Εκκίνηση από τον ιερό βράχο της Ακρόπολις, ειδικές διαδρομές στην Κόρινθο και έδρα στη Λαμία 

«Το Ράλλυ Ακρόπολις ανήκει σε όλη την Ελλάδα» τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοινώνοντας το κέντρο και τις διαδρομές της επιστροφής στο πρόγραμμα του WRC του «Ράλλυ των Θεών», το οποίο θα διοργανωθεί από 9-12 Σεπτεμβρίου.

Το Ράλλυ Ακρόπολις θα φιλοξενηθεί σε τρεις Περιφέρειες της χώρας μας: Στην Αττική με την εκκίνηση να δίδεται κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολις, κατόπιν στην Πελοπόννησο με ειδικές διαδρομές στην Κορινθία και μέσω της Στερεάς Ελλάδας θα κατευθυνθεί στη Λαμία, στην έδρα του αγώνα.

Πριν από τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, προηγήθηκε στο ΟΑΚΑ, στην έδρα της Motorsport Greece, της οργανωτικής επιτροπής του Ράλλυ Ακρόπολις, σύσκεψη του κ. Αυγενάκη με τη συμμετοχή των:

  • Δημήτρη Φραγκάκη, Γενικού Γραμματέα Ελληνικού Οργαννισμού Τουρισμού,
  • Γιώργου Πατούλη, Περιφερειάρχη Αττικής,
  • Φάνη Σπανού, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,
  • Παναγιώτη Νίκα, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου,
  • Κώστα Μπακογιάννη, Δημάρχου Αθηναίων,
  • Ευθύμη Καραΐσκο, Δήμαρχο Λαμιέων,
  • Γιώργο Γκιώνη, Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων,

όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για τη σπουδαία επιστροφή της διοργάνωσης, που αποτελεί εθνικό προϊόν.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στον θετικό παγκόσμιο αντίκτυπο της επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC, στην προβολή και στα τεράστια οφέλη της Ελλάδας σε αθλητικό, τουριστικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και στην προώθηση της οδικής ασφάλειας.

Ο κ. Φραγκάκης υπερθεμάτισε για την μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης, την τόνωση που θα δώσει τουριστικά στη χώρα μας και την παγκόσμια προβολή που θα κεφαλοποιήσει η Ελλάδα.

Ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε για κάθε βοήθεια της Περιφέρειας, όπου χρειαστεί, ώστε η διοργάνωση να είναι άψογη και οι κ. Σπανός και Νίκας συμφώνησαν στην ορθή φιλοσοφία και λογική να «απλωθεί» ο αγώνας, διαφημίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα μοναδικά μέρη των τριών Περιφερειών.

Ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε πως τα φώτα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού πέφτουν και πάλι στην Αθήνα σε μία διοργάνωση που προβάλλει, βέβαια, ολόκληρη τη χώρα και αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που είχε κάνει ως Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας για να αναβιώσει και να αναδειχθεί ο θεσμός.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υφυπουργού Αθλητισμού:

«Πριν από τρεις εβδομάδες ανακοινώσαμε την επιστροφή του WRC στην Ελλάδα.

Η ευχάριστη έκπληξη της επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις για δύο μάλιστα χρονιές, γέμισε χαμόγελα όχι μόνο τους Έλληνες φίλους του motorsport, αλλά ξεπέρασε τα εθνικά σύνορα.

Μεγάλες προσωπικότητες από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, οδηγοί αγώνων, φίλοι από όλο τον κόσμο και όχι μόνο, υποδέχθηκαν την είδηση με μεγάλη χαρά.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της διοργάνωσης, σας ανακοινώνουμε το κέντρο που θα φιλοξενηθεί ο εθνικός μας αγώνας, αλλά και τις διαδρομές που θα ακολουθήσει.

Καταρχάς, θέλω να ξεκαθαρίσω πως είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για το πάθος, την αγωνία και το ζήλο που επέδειξαν οι υποψήφιες Περιφέρειες και πόλεις.

Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό και τον Δήμαρχο Λαμιέων, Ευθύμη Καραΐσκο και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη.

Στον εθνικό μας αγώνα δε χωρούν διλήμματα και διχαστικές προσεγγίσεις. Το Ράλλυ Ακρόπολις ανήκει σε όλη την Ελλάδα.

Καταλήξαμε σήμερα, μετά από συζητήσεις με ειδικούς, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και βέβαια αφού ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το δημόσιο διάλογο που διεξήχθη όλες τις προηγούμενες ημέρες, το Ράλλυ Ακρόπολις να φιλοξενηθεί σε τρία μοναδικά σημεία της πατρίδας μας.

Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από οκτώ χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα.

Στη συνέχεια, θα περάσουμε από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC. Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς με ανθρώπους που έχουν αγαπήσει τον αγώνα, ένα μέρος που διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση στη φιλοξενία διεθνών αγώνων αυτοκινήτου.

Και, τέλος, θα βρεθούμε στην ιστορική Λαμία για δύο ημέρες.

Στη Λαμία, εκεί όπου τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC, θα ξυπνήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις από τους Βωξίτες, την Παύλιανη, τον Ταρζάν και πολλές άλλες ειδικές διαδρομές.

Επιδιώκουμε έτσι το Ράλλυ Ακρόπολις να εδραιωθεί στην πατρίδα μας και πάλι.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους αλλά και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για την πολύ στενή και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε, αλλά και για τη συνεργασία που ξεκινά από σήμερα για να κάνουμε το καλύτερο Ράλλυ Ακρόπολις όλων των εποχών.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Παγκόσμια Ομοσπονδία – FIA, τον WRC Promoter, τις ομάδες για τις συμμετοχές τους αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του motorsport για τα μηνύματά τους».

ANOSIA

TAGGED:ΛαμίαΡΑΛΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article ramos | Lamianow.gr Στη Ρεάλ θεωρούν πιθανή την αποχώρηση του Σέρχιο Ράμος στο τέλος της σεζόν
Next Article skylos 2 APEMPE 09 03 2021 1536x1018 1 | Lamianow.gr Κόρινθος: Αρρωστημένη εξόντωση σκύλων με φόλες – Οργή για τις σκληρές εικόνες στην περιοχή (video)
1 Σχόλιο
  • Ο/Η Ν λέει:
    Απρ 16, 2021 @ 13:17 στις 1:17 μμ - 16/04/2021

    Δουλειά τώρα, μόνο δουλειά και αφήστε τους πανηγυρισμούς.
    Ήρθε για δύο μόνο χρόνια, πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να γίνουν όλα τέλεια.
    Δεν νομίζω ότι χωρούν κομματικά ή τοπικιστικά εδώ.

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
13°C
Lamia
overcast clouds
13° _ 12°
93%
5 km/h
Πα
13 °C
Σα
14 °C
Κυ
16 °C
Δε
13 °C
Τρ
14 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

pp out maketa | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος Λαμιέων “χτύπησε το καμπανάκι” για αξιοκρατία και ισονομία – Καταχειροκροτήθηκε σε συνέδριο του ΟΤΑ στα Γιάννενα (Vid)

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ ΛΑΜΙΑ
agrotis | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι αγρότες στη Θήβα έκλεισαν την εθνική Αθηνών – Λαμίας – Ενισχύεται το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια Θεσσαλονίκης, θέλουν να φτάσουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

roditsa | Lamianow.gr
TOP STORIESΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαμία: Διακοπή κυκλοφορίας στον Ξηριά στη Ροδίτσα – Κλειστός και ο κόμβος της Οινόης στο ρεύμα προς Λαμία

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης