Φθιώτιδα – Mαθητικό self test: Βγήκε θετικό; Δες τι πρέπει να κάνεις

Lamianow.gr
2 Min Read

Στην ρουτίνα μαθητών και εκπαιδευτικών μπήκαν τα self test με την επαναλειτουργία των σχολείων. Τι γίνεται όμως όταν το τεστ δείξει θετικό;

Σύμφωνα με τις οδηγίες θα πρέπει να γνωρίζεται τα εξής:

Για τους μαθητές, θα δηλώνεται το θετικό αποτέλεσμα στη σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, με την οποία θα μπορεί να μεταβεί σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr.

Για τους εκπαιδευτικούς, θα εκδίδεται η δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, με την οποία θα μπορεί να μεταβεί σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr.

Όσον αφορά στη Φθιώτιδα τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί του νομού που θα βρεθούν με την ένδειξη ΘΕΤΙΚΟ  θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα. Να υπενθυμίσουμε πως καθημερινά σε σταθερά σημεία της πόλης διεξάγονται δωρεάν rapid test.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να φέρει μαζί του συμπληρωμένο χειρόγραφα το σχετικό έντυπο.

Nα σημειωθεί πως αν και το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ισχύει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών και ιχνηλάτηση επαφών. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και θα επιστρέφουν στο σχολείο.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι  για τους μαθητές των οποίων το επιβεβαιωτικό τεστ βγει θετικό προβλέπεται ό,τι και για τους μαθητές που νοσούν. Δίνεται η δυνατότητα ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική.

 

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *