Αλλαγές στο νέο σύστημα δοκιμών εξετάζουν στην F1

Δήμητρα Γιωτίδου
3 Min Read

Αλλαγές στο νέο σύστημα δοκιμών εξετάζουν οι υπεύθυνοι της F1, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η επιστροφή στο παραδοσιακό σύστημα δοκιμών στο επερχόμενο Grand Prix του Μπαχρέιν.

Μετά το φιάσκο του Q3, στο οποίο είδαμε τον Poleman να κρίνεται αρκετά λεπτά πριν το φινάλε της διαδικασίας, οι ομάδες συμφώνησαν αρχικά να επιστρέψουν στο παλιό σύστημα δοκιμών με το νέο να επεξεργάζεται περισσότερο για μια πιθανή επιστροφή από το 2017.

Κάτι τέτοιο όπως φαίνεται θα είναι δύσκολο να γίνει, καθώς η απόλυτη στήριξη που χρειάζεται για να περάσει η απόσυρση του συστήματος δεν έχει εξασφαλιστεί και ήδη έχουν αρχίσει οι συνομιλίες για ένα καινούριο πλάνο το οποίο πρέπει να έχει περάσει μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο πριν το τριήμερο στο Μπαχρέιν.

Με τη ψηφοφορία να αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες, πηγές μέσα από τις ομάδες αναφέρουν πως υπάρχει η πρόταση το Q1 και το Q2 να διεξαχθούν ως είχαν, με αυξημένη διάρκεια, ώστε οι οδηγοί να έχουν περισσότερες προσπάθειες να θέσουν έναν ανταγωνιστικό χρόνο πριν τους αποκλεισμούς και το Q3 να διεξαχθεί παραδοσιακά.

Με αυτόν τον τρόπο οι ομάδες, αλλά κυρίως η FIA και οι υπεύθυνοι για την προώθηση του σπορ θα πειστούν κατά πόσο το νέο σύστημα μπορεί να δουλέψει ή όχι και με βάση αυτό θα καθοριστεί το πλάνο για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως για κάθε αλλαγή που τίθεται προς ψηφοφορία, θα πρέπει να υπάρχει απόλυτη στήριξη και χωρίς αυτή, το παρόν σύστημα, δηλαδή αυτό που διεξήχθη στην Αυστραλία θα συνεχίσει να υφίσταται.

Οι ομάδες από την πλευρά τους θα ήθελαν να επιστρέψουν στο παλαιότερο σύστημα, με μερικές μόνο φωνές από την Force India και την Pirelli να υποστηρίζουν την περαιτέρω ανάλυση του τρέχοντος συστήματος, χωρίς όμως να στέκονται εμπόδιο στην οποιαδήποτε ψηφοφορία, εάν αυτή αποφασίσει την απόρριψη του συστήματος.

Παρόλα αυτά, προκειμένου να πειστούν οι άνθρωποι της FIA, αλλά και ο Bernie Ecclestone, ένα ανασχεδιασμένο υβριδικό σύστημα ίσως να είναι μια προσωρινή λύση στο σήριαλ των κατατακτηρίων δοκιμών.

 

ΠΗΓΗ

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *