Θα εκπλαγείτε! Γνωρίζετε γιατί τα πλήκτρα Φ και Ξ έχουν δύο παύλες;

Δήμητρα Γιωτίδου
1 Min Read

Αν παρατηρήσετε το πληκτρολόγιο θα παρατηρήσετε ότι τα πλήκτρα Φ (F) και Ξ (J) ξεχωρίζουν καθώς στην κάτω πλευρά της επιφάνειας τους έχουν μια κάθετη γραμμή που εξέχει.

Αυτός ο σχεδιασμός δεν έχει να κάνει με κάποιο κατασκευαστικό κόλπο όπως μπορεί να σκεφτήκατε. Ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν αυτές οι δύο παύλες είναι για να διευκολύνουν τους χρήστες στο γράψιμο!

Ο χρήστης μπορεί να εντοπίσει χωρίς να χρειάζεται να κοιτάξει, σε ποιες θέσεις του πληκτρολογίου θα πρέπει να τοποθετήσει τα δάχτυλά του και κατά αυτόν τον τρόπο προσανατολίζεται ο χρήστης για να έχει πιο άνετη πληκτρολόγηση.

Σίγουρα διευκολύνει σε ικανοποιητικό βαθμό εκείνους που γνωρίζουν τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης και μάλιστα τους είναι γνωστό που θα πρέπει να τοποθετούν τους δείκτες τους σε αυτά τα δύο πλήκτρα αντίστοιχα. Έτσι τα δάχτυλα του αριστερού χεριού τοποθετούνται στα πλήκτρα Φ (F), Δ (D), Σ (S) και Α και τoυ δεξιού τα Ξ (J), Κ, Λ (L) και τον τόνο. Οι δε αντίχειρες τοποθετούνται στο space bar.

Οι δύο αυτές μικρές κορυφογραμμές ήταν ιδέα της June E.Botich, και στόχος ήταν η αύξηση της ταχύτητας πληκτρολόγησης και η ακρίβεια στη δακτυλογράφηση.

 

πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *