25η Μαρτίου: Αρχίζει η μεγάλη γιορτή για τα 200 χρόνια από το 1821

LamiaNow News
By LamiaNow News 2 comments
8 Min Read

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα με τα εγκαίνια στην Εθνική Πινακοθήκη και κορυφώνονται αύριο με τη στρατιωτική παρέλαση – Στις 14.00 η άφιξη του Ρώσου πρωθυπουργού – Το απόγευμα καταφθάνει ο πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας

Η Ελλάδα του σήμερα συντονίζεται με την Ελλάδα του 1821 και τιμά τον αγώνα για την ανεξαρτησία. Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη 200η επέτειο από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης θα κορυφωθούν την Πέμπτη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Εξαιτίας της πανδημίας, το αρχικό πρόγραμμα του εορτασμού οδηγήθηκε σε εκ βάθρων αναθεώρηση. Παρόλ’ αυτά, η μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στη μεγάλη επέτειο δεν θα λείψει τελείως.

-Advertisement-

Ήδη η πλατεία Συντάγματος έχει σημαιοστολιστεί με 200 γαλανόλευκες, σε μια εντυπωσιακή σύνθεση, πάνω σε ξεχωριστή εξέδρα. Με την φροντίδα του Δήμου Αθηναίων η κεντρική πλατεία της πόλης έχει διακοσμηθεί και φωταγωγηθεί ειδικά για την εξαιρετική περίσταση.

Από σήμερα, Τετάρτη 24 Μαρτίου, ξεκινούν εκδηλώσεις με την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων από χώρες του εξωτερικού οι οποίες συνέβαλαν, με κάποιο τρόπο, στην επιτυχία της εξέγερσης του 1821 και την ίδρυση του ελεύθερου ελληνικού κράτους. Αντίστοιχα, το ενδιαφέρον των ΜΜΕ από ολόκληρο τον πλανήτη είναι έντονο και το μήνυμα του εορτασμού θα ταξιδέψει σε όλο τον πλανήτη χάρη στο μεγάλο ενδιαφέρον που ήδη καταγράφεται από ξένα μέσα ενημέρωσης αλλά και στην παρουσία υψηλών προσκεκλημένων που θα τιμήσουν τη χώρα μας.
Ως οικοδεσπότης εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο μετά 18.20 το απόγευμα της Τετάρτης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη θα υποδεχθεί στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τους προσκεκλημένους από το εξωτερικό.
simaies-2
Ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει σύντομο καλωσόρισμα και θα ακολουθήσει παρουσίαση για το νέο κτίριο και τα εκθέματα της Πινακοθήκης από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα. Κατόπιν θα γίνει ξενάγηση, με έμφαση σε πίνακες ζωγραφικής που έχουν ως θέμα την Επανάσταση του 1821, στο πλαίσιο ειδικού εκθεσιακού αφιερώματος.
simaies_22

Γενικότερα, η νέα Πινακοθήκη αναδεικνύει την επίδραση του ελληνικού πολιτισμού στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής τέχνης, αλλά και τις προσλαμβάνουσες των ελλήνων καλλιτεχνών στις δημιουργικές τους αναζητήσεις κατά τα 200 χρόνια που ακολούθησαν την Επανάσταση. Γι’ αυτό και η Εθνική Πινακοθήκη των Αθηνών επελέγη από την κυβέρνηση ως σημείο έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων για το 1821.

Μετά από τα «εγκαίνια» -αν και προς το παρόν μόνο για VIP προσκεκλημένους- του εκ βάθρων ανακαινισμένου κτιρίου της Πινακοθήκης, στις 20.30 το βράδυ της 24ης Μαρτίου είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο. Αναμένονται προσφώνηση και αντιφωνήσεις από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους υψηλούς προσκεκλημένους.

pinakothiki-13

Το πρωί της 25ης Μαρτίου σειρά έχει η Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη, η ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των τιμώμενων χωρών και η επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος. Στη συνέχεια, οι προσκεκλημένοι θα λάβουν τις θέσεις τους στις εξέδρες για τη στρατιωτική παρέλαση.

Λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η διάταξη των καθισμάτων θα ακολουθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ ο αριθμός των μελών της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας που θα λάβουν θέση στις εξέδρες θα είναι περιορισμένος. Όλοι οι συμμετέχοντες στην παρέλαση θα έχουν εκ των προτέρων υποβληθεί σε διαγνωστικό test για τον κορωνοϊό.

Εκφωνητές της παρέλασης θα είναι ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας και η Αρχισμηνίας Σοφία Κορμά.

Η εικόνα που θα μεταδοθεί από το Σύνταγμα στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο θα είναι αντάξια της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, παρουσιάζοντας παράλληλα την εικόνα της σημερινής Ελλάδας. Η μετάδοση της παρέλασης θα αναδεικνύει το αττικό τοπίο, τη σύγχρονη πόλη και τα μνημεία της Αθήνας: Από τον Πειραιά και το Φάληρο, ως το Καλλιμάρμαρο, την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα που εκπροσωπούν το σύνολο των ένοπλων δυνάμεων, όπως και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Λόγω της ιδιάζουσας σημασίας της φετινής επετείου, ορισμένοι ουλαμοί θα φορούν παραδοσιακές ενδυμασίες από κάθε περιοχή της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, ενώ θα παρελαύνουν επίσης ιστορικά κειμήλια με παραπομπές στον επαναστατικό αγώνα.

Για πρώτη φορά στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα λάβουν μέρος τμήματα από συμμαχικές χώρες. Μαζί με τα ελληνικά αεροπλάνα θα διέλθουν σχηματισμοί αμερικανικών F-16 και Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

To επίσημο πρόγραμμα της 24ης και 25ης Μαρτίου

Τετάρτη 24 Μαρτίου

11.45: Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

14.00: Άφιξη του Πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

-Advertisement-
=Advertisement=

14.30: Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

17.35: Άφιξη του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

18.15: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη θα υποδεχθούν τους προσκεκλημένους στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες από τον Πρωθυπουργό, την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα. Θα παρευρίσκονται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον κ. Παύλο Κοτσώνη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο Πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας Πατρίκ Μεζονάβ, η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμιθ, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με τον σύζυγό της κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο και ο Πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου Ζαν-Λυκ Μαρτινέζ.

Από την πλευρά του Υπουργείου Πολιτισμού θα είναι επίσης παρόντες ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου.

Μετά από τις ομιλίες θα ακολουθήσει ξενάγηση των προσκεκλημένων στην Πινακοθήκη, τμηματικά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

19.05: Άφιξη της Υπουργού Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας Φλοράνς Παρλί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

20.30: Επίσημο Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο. Προσφώνηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και αντιφωνήσεις των προσκεκλημένων.

Πέμπτη, 25 Μαρτίου

08.00: Τελετή έπαρσης της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Τον εθνικό ύμνο θα ψάλλει η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

08.30: Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

09.20: Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ανάκρουση Εθνικών Ύμνων, επιθεώρηση τιμητικού αγήματος.

10.00: Έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης.

12.15: Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο στο Μέγαρο Μαξίμου.

11:30-15:30 Αναχωρήσεις επισήμων.

protothema.gr
Share This Article
2 Comments
  • Κακά τα ψέματα. Ας μάθουμε κάποτε να κοιτάμε την αλήθεια κατάματα. Ας πάψουν οι κούφιοι μεγαλόστομοι λόγοι από κούφιους ανθρώπους.
    200 χρόνια μετά την ένοπλη απελευθερωτική επανάσταση των προγόνων μας ενάντια στον μουσουλμάνο κατακτητή, η Ελλάδα διανύει μια από τις πλέον παρακμιακές περιόδους της ιστορίας της και βαδίζει μαθηματικά προς τον αφανισμό της.
    Αναρωτιέμαι τι νόημα έχουν οι πανηγυρικοί δεκάρικοι λόγοι, πλην φυσικά του νανουρίσματος των κομματικών ακροατηρίων.
    Η Ελλάς σήμερα είναι ένα ελεεινό κρατίδιο διοικούμενο από εναλλασσόμενες μαριονέτες ξένων δυνάμεων που υπηρετούν τυφλά τα ξένα συμφέροντα.
    Εδώ και 10-15 χρόνια η χώρα βουλιάζει σε μια πρωτοφανή οικονομική και ηθική κρίση χωρίς να υπάρχει καμία ελπίδα για ανάκαμψη.
    Η διοικούσα Ορθόδοξη Εκκλησία, η μόνη που θα μπορούσε να δώσει ελπίδα και να αναστρέψει την κατάσταση (όπως στην τουρκοκρατία), έχει πλέον συνταχθεί πλήρως με την παρακμή, την διαφθορά και την συναλλαγή.
    Ο πληθυσμός της χώρας κατά 85-90% αποτελείται από ανθρώπους που ασχολούνται μόνο με το συμφέρον της τσέπης τους και την ικανοποίηση του υπογαστρίου τους.
    Η κατάσταση είναι τραγική κι ας την δούμε επιτέλους κατάματα, αφήνοντας στην άκρη ανοησίες και κομπασμούς.
    Τι νόημα έχει να εορτάζει 200 έτη ελευθερίας, όταν δεν είσαι ελεύθερος;

  • 2021 – ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ…
    Ξημερώνει ἄλλη μία παράξενη, θλιμμένη καί σκοτεινή 25η Μαρτίου. Αὔριο θά χτυπήσουν ξανά οἱ καμπάνες, ἀλλά θά εἶναι κούφιος ὁ ἦχος τους. Γιατί οἱ καμπάνες εἶναι γιά νά καλοῦν στή λατρεία – καί ἡ λατρεία στόν τόπο μας παραμένει ἀπαγορευμένη (καί εἶναι τέτοια, ἀκόμη καί ἐκεῖ πού ὑποτίθεται πώς οἱ ναοί παραμένουν ἀνοιχτοί, ἀλλά μέ τούς γνωστούς πιά καί τρισάθλιους κατοχικούς ὅρους). Δέν θα τήν ψάλλουμε αὔριο τήν Παναγιά μας στή μεγάλη της γιορτή μέ τό χαρμόσυνο μήνυμα τῆς σωτηρίας μας, παρά μόνο στά κρυφά, στίς γνωστές πλέον κρυπτοχριστιανικές συνθῆκες. Ἀλλά οὔτε καί ἡ ἄλλη μεγάλη γιορτή της πατρίδας δέν θά τιμηθεῖ μέ παρελάσεις σέ ὅλες τίς πόλεις καί μέ ἄλλες φανερές, ἐπίσημες ἐκδηλώσεις. Καί ἐκεῖ ὅμως πού δῆθεν θά τιμηθεῖ ἐπίσημα (στήν πρωτεύουσα δηλαδή τῆς τσαλαπατημένης ἀποικίας), θά εἶναι σέ συνθῆκες ντροπῆς καί αὐτοακύρωσης. Μέ ἀπόντα τόν λαό, μέ παρόντες τούς δεσμοφύλακες βιαστές τῆς λευτεριᾶς μας, μέ φίμωτρα καί προφυλάξεις, μέ κυρίαρχα καί ὀφθαλμοφανῆ παντοῦ τά σύμβολα τῆς σύγχρονής μας σκλαβιᾶς.
    Κι εἶναι βέβαια καί αὐτά τά 200 χρόνια, πού σέ πληγώνουνε διπλά. Ἀκριβῶς 200 χρόνια ἐλευθερίας συμπληρώνουμε αὔριο, ἔτσι τουλάχιστον δέν λέμε; Δύο ὁλόκληρους αἰῶνες – κι ἐμεῖς νά τούς «ἐορτάζουμε» μέσα σέ τέτοια ντροπή; Μήπως ὅμως τέτοια ντροπή εἶναι τελικά πού μᾶς πρέπει, ἔτσι ὅπως καταντήσαμε; Λαός στη μεγάλη του πλειονότητα μπερδεμένος καί ἀμνησιακός, ἀφελληνισμένος καί ἀκατήχητος, ἐμμονικά ἐγκλωβισμένος σέ αὐταπᾶτες καί ὑποταγμένος σέ ἐσμούς καί συμμορίες ὁρκισμένων ὀλετήρων, ἴσως αὐτό τό ὄνειδος νά ἔπρεπε νά ζήσει στό τέλος δύο αἰώνων πού οὔτε πραγματική λευτεριά μᾶς ἔφεραν ποτέ, οὔτε ἀνάσταση καί λυτρωμό τοῦ Γένους. Καί πού εἰδικά ὁ επίλογός τους, τά τελευταῖα αὐτά σαράντα χρόνια, ἤτανε ἡ πιο φριχτή κατάδυση στόν βοῦρκο τῆς ἀθλιότητας καί τῆς παρακμῆς.
    Αὐτή τή στιγμή εἴμαστε στό πιό βαθύ καί σκοτεινό σημεῖο τῆς συνολικῆς Ἱστορίας μας. Ἴσως λοιπόν «ἄξια ὧν ἐπράξαμεν ἀπολαμβάνομεν». Μέ αὐτές τίς ἀνεκδιήγητες πολιτικές καί ἐκκλησιαστικές ἡγεσίες, μέ αὐτούς τούς πολιτειακούς ἄρχοντες, μέ αὐτές τίς χυδαῖες καί ἐλεεινές ἐλίτ, μέ αὐτές τίς συμμορίες «μαζικῆς ἐνημέρωσης», μέ αὐτούς τούς «ἐπιστήμονες», μέ αὐτούς τούς δασκάλους. «Τέτοια λευτεριά τή σιχάθηκα» – τί ἄλλο ἄραγε θά μποροῦσε νά πεῖ ξανά σήμερα ὁ μέγας Μακρυγιάννης, πέρα κι ἀπό τήν ἄλλη του θρηνητική κραυγή ὅτι «λευτερωθήκαμεν ἀπό τούς Τούρκους καί σκλαβωθήκαμεν εἰς ἀνθρώπους κακορίζικους, ὅπου ἦταν ἡ ἀκαθαρσία τῆς Εὐρώπης»; Μετά ἀπό τόσες καί τόσες δεκαετίες ψευτορωμαίκου, ἴσως αὐτός νά εἶναι ὄντως καί ὁ πιό κατάλληλος τρόπος γιά νά τό «τιμήσουμε» κατά πῶς τοῦ ἀξίζει. Καί συμβολικά ὁ πιο ταιριαστός, ἀλλά καί οὐσιαστικά ὁ συνεπέστερος.
    Ὅσο κι ἄν εἶναι ὅμως πρωτόγνωρα σκοτεινή καί παράξενη, αὐτή ἡ αὐριανή μέρα παραμένει μεγάλη. Ἐμεῖς κάναμε ὅ,τι μπορούσαμε ἐδῶ καί τόσα χρόνια, γιά νά τή μαγαρίσουμε, μά ἡ λάμψη της εἶναι πάντα ἐκεῖ – στᾶχτες καί ἀκαθαρσίες μπορεῖ νά τή σκεπάσανε, ὅμως εἶναι ἀδύνατο νά τή σβήσουν. Καί ἀκριβῶς γιά τόν λόγο αὐτό, εἰδικά σήμερα, δέν γίνεται νά ἀναλωθοῦμε οὔτε σέ ἀνοησίες γιά δῆθεν «200 χρόνια ἐλευθερίας», οὔτε φυσικά καί στίς συνήθεις εὐχές γιά «χρόνια πολλά». Εἴμαστε ἀντίθετα ὑποχρεωμένοι – περισσότερο ὑποχρεωμένοι ἀπό κάθε ἄλλη φορά – νά τή βιώσουμε αὐτή τή μέρα μέ περισυλλογή καί περίσκεψη. Μέ πόνο καί αἴσθημα ντροπῆς. Μέ σκληρή αὐτοκριτική καί ἐπιτέλους ἀποφάσεις γιά μεταστροφή καί ἐξανάσταση. Καί ἄν γιά κάτι ὀφείλουμε νά εὐχηθοῦμε, αὐτό εἶναι μόνο γιά νά μᾶς φωτίσει ὁ Θεός. Καί μετά νά μᾶς ἀξιώσει νά κάνουμε κι ἐμεῖς στή ζωή μας γιά τήν πατρίδα κάτι μικρό ἔστω, ἀλλά πάντως ἀντάξιο ὅλων ἐκείνων τῶν ἡρώων.
    Τί ἀξία ἔχουν ἄλλωστε τά πολλά τά χρόνια, ἄν εἶναι νά συνεχίσεις νά ζεῖς μέσα σ’ αὐτό τό ἀπερίγραπτο τέλμα τοῦ ἐξανδραποδισμοῦ, τῆς προδοσίας, τῆς κατάρρευσης τοῦ παντός; Κλεισμένοι ἐδῶ καί χρόνια σέ νοητές φυλακές ἰδεοληπτικῶν ψυχώσεων καί νεοεποχίτικης λοβοτομῆς, ἀλλά πλέον, ἐδῶ καί ἕνα χρόνο, κλεισμένοι καί μές στά σπίτια μας – σκλάβοι δυό φορές πιά. Μέ κλειδωμένες ἐκκλησιές, φιμωμένα στόματα καί ἀλλοιωμένες συνειδήσεις. Αὐτοεγκλωβισμένοι σέ ἀπίστευτα ἀφηγήματα πού ἀποδεχθήκαμε ὡς τή μόνη ἀλήθεια. Πετώντας μόνοι μας ἄκριτα καί ἀβασάνιστα στή χωματερή κεκτημένα καί αὐτονόητα μέχρι χτές δικαιώματα. Θυσιάζοντας ἐλαφρᾷ τῇ καρδίᾳ στόν βωμό τοῦ φόβου πάτρια, θέσμια, ἱερά καί ὅσια αἰώνων. Δεσμῶτες τῆς ὑστερίας καί τοῦ πανικοῦ. Παίρνοντας μέρος σάν τά ποντίκια (ἀλλά ἐκουσίως καί αὐτοπροαιρέτως ἐμεῖς) σέ νεοταξικά πειράματα ἐλέγχου καί παγκόσμιας ἐπιβολῆς. Καί ἔχοντας ἀπομείνει ἄπνοοι καί ἡμιθανεῖς στούς καναπέδες μας, νά βλέπουμε ἀποχαυνωμένοι ἀφιερώματα σέ μακρινές κι ὁλοένα καί πιό ξεθωριασμένες ἡμέρες ἀγώνων καί ἡρώων τῆς πίστης καί τῆς πατρίδας, πού ὅμως ἀδυνατοῦν πιά ἐπί τῆς οὐσίας νά μᾶς ἀγγίξουν πραγματικά.
    Μακροημέρευση μέσα σ’ αὐτόν τόν δυσώδη βόρβορο πού βαθαίνει καί βρωμίζει ὅλο καί περισσότερο, μόνο εὐνουχισμένοι καί τρομοκρατημένοι σκλάβοι τῆς Νέας Τάξης καί τῆς Νέας Ἐποχῆς μποροῦν νά εὔχονται. Καλή μετάνοια λοιπόν νά λέμε, πάνω ἀπ’ ὅλα. Καλή μετάνοια! Πλήρη, ὁλοκληρωτική και ἔμπρακτη ἀλλαγή τοῦ νοός!
    Καί σάν μετανοήσουμε καί κλάψουμε πικρά γιά τά χάλια μας καί ξαναβροῦμε τούς ἑαυτούς μας, πού μόνοι μας τούς κάναμε κουρέλι καί παρανάλωμα στή δίνη τῶν Καιρών, τότε πιά νά εὐχηθοῦμε καί τό ἄλλο: «Καλή λευτεριά»! Ἤ μπορεῖ καί «καλό βόλι»!
    Γιά νά μπορέσουμε νά ἐπιχειρήσουμε ἐπιτέλους κι ἐμεῖς τή Μεγάλη Ἔξοδο ἀπό τόν βοῦρκο.
    Ταῖς πρεσβείαις τῆς Θεοτόκου…
    Νεκτάριος Δαπέργολας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *