Self test κορονοϊού: Αρχές Απριλίου δωρεάν στους πολίτες – Πώς θα γίνονται

LamiaNow News
6 Min Read
Πώς γίνονται τα self test που ανιχνεύουν αν κάποιος είναι θετικός στον κορονοϊό – Αναλυτικά η διαδικασία – Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί για το κατά πόσο είναι δωρεάν

Αρχές Απριλίου θα αρχίσουν να διατίθενται στους πολίτες τα self test που θα δείχνουν αν είμαστε ή όχι αρνητικοί στον κορονοϊό. Μάλιστα, όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, με νέες της δηλώσεις η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα προχωρήσει στη διανομή self test δωρεάν στους πολίτες.

Στο μεταξύ, όμως, έχει ξεσπάσει πολιτική αντιπαράθεση για τα self test με τη Νέα Δημοκρατία να επιμένει ότι τα rapid test θα είναι δωρεάν και τον ΣΥΡΙΖΑ με τους φαρμακοποιούς από την άλλη να υποστηρίζει ότι θα υπάρξει αντίτιμο. Το ερώτημα, όμως, που προκύπτει για τα self test είναι πώς θα γίνονται. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση συνεχώς δίνει απαντήσεις για την όλη διαδικασία.

Η διαδικασία για τα self test

H διαδικασία απόκτησης των self test είναι απλή, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη. Οι πολίτες θα μπορούν να τα προμηθεύονται από τα φαρμακεία ένα τεστ ανά εβδομάδα, μόνο με τον AMKA τους από το φαρμακείο της γειτονιάς. Από την στιγμή που ο πολίτης θα το προμηθεύεται από τα φαρμακεία, θα μπορεί τηρώντας απαραίτητα τους κανόνες υγιεινής των χεριών να λαμβάνει δείγμα σάλιου με τον ειδικό στυλό που θα υπάρχει στη συσκευασία από το στόμα και να κάνει το τεστ.

Η συσκευασία περιλαμβάνει τον ειδικό ανιχνευτή του κορονοϊού, όπου θα μπορεί κάποιος εύκολα να τοποθετεί το δείγμα εκεί προκειμένου αυτό να δείξει το τελικό αποτέλεσμα.

TAGGED:
Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *