Έψαχναν για μαμούθ και βρήκαν «χαμένο» είδος λιονταριού που ζούσε στην Σιβηρία πριν από 10 χιλιάδες χρόνια….

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Πριν από 10.000 χρόνια ζούσε ένα αιλουροειδές που μοιάζει με το λιοντάρι και ήταν ο κορυφαίος θηρευτής στην ευρύτερη περιοχή της Σιβηρίας και της Βόρειας Ασίας. Ταχύτατο, πανέξυπνο, δυνατό και ευέλικτο βρισκόταν στην κορυφή της πυραμίδας.

-Advertisement-

Και όμως αυτό το είδος έχει εξαφανισθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Υπήρχε μόνο μια αναφορά σε διάφορες εγκυκλοπαίδειες που είκαζαν για την ύπαρξη του.

Πριν από λίγες ημέρες Ρώσοι επιστήμονες που μελετούσαν έναν πανάρχαιο παγετώνα μέσα σε μια σπηλιά, ανακάλυψαν το είδος αυτό. Δυο λιονταράκια σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, διατηρημένα από το κρύο, «αναπαύονταν» για χιλιάδες χρόνια….

leon1_0

- Advertisement -

Οι επιστήμονες που εξέτασαν τα 2 λιονταράκια παρατήρησαν ότι οι ιστοί τους είναι άθικτοι κάτι που σημαίνει πως μπορούν να πάρουν το DNA τους και να τα κλωνοποιήσουν. Βέβαια αυτό θα μπορέσει να συμβεί ύστερα από ενδελεχή μελέτη και θα απαιτήσει πολύ χρόνο. Η Ακαδημία Επιστημών της Ρωσίας πρόκειται να κάνει επίσημες ανακοινώσεις….

-Advertisement-
=Advertisement=

10000-year-old-exceptional-lion-1-600x332Οι επιστήμονες είχαν μπει στη σπηλιά, μελετούσαν τον παγετώνα και δήλωναν τυχεροί εάν θα μπορούσαν να βρουν έστω και υπολείμματα από κάποιο μαμούθ. Αντί αυτού βρήκαν τα δυο λιονταράκια, με τη γούνα τους, και με τα εσωτερικά τους όργανα άθικτα. Μοιάζουν σαν να κοιμούνται. Έναν ύπνο που διαρκεί 10.000 χρόνια….

leon3

Τα λιονταράκια τα ονόμασαν Ουγιάν και Ντίνα. Η ηλικία τους όταν πέθαναν δεν πρέπει να ήταν μεγαλύτερη των 3 εβδομάδων, αφού ακόμη από τα ούλα τους δεν είχαν «σκάσει» τα δόντια τους. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η μητέρα τους τα είχε αφήσει μέσα στη σπηλιά για να αναζητήσει τροφή, όταν ο παγετώνας που ερχόταν προκάλεσε κατολίσθηση, τα εγκλώβισε και στο τέλος τα τύλιξε και τα διατήρησε παγωμένα….

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *