Καθαρά Δευτέρα με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

ÊÁÈÁÑÁ ÄÅÕÔÅÑÁ - ÔÏ ÐÅÔÁÃÌÁ ÔÏÕ ×ÁÑÔÁÅÔÏÕ ÓÔÏÍ ËÏÖÏ ÔÏÕ ÖÉËÏÐÁÐÐÏÕ (EUROKINISSI / ×ÁÓÉÁËÇÓ ÂÁÚÏÓ)
Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας την Καθαρά Δευτέρα, με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά έως τα 900 μέτρα, περίπου, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο.

Παράλληλα, θυελλώδεις άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα πνέουν κυρίως στις θάλασσες, αλλά και κατά τόπους σε ηπειρωτικά τμήματα. Υψηλός θα είναι επίσης ο κυματισμός στο Ιόνιο, στο Αιγαίο και στον Κορινθιακό Κόλπο.

Όπως τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου, το κυριότερο χαρακτηριστικό όμως είναι οι σφοδροί κατά διαστήματα άνεμοι οι οποίοι θα φτάσουν τα 8-9 και κατά τόπους τα 10 μποφόρ.

Με ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνει ότι οι άνεμοι «θα ενισχυθούν σημαντικά κυρίως στα δυτικά κεντρικά και τα νότια, οπου και δεν αποκλείεται οι ριπές τους τοπικά να ξεπεράσουν και τα 9 μποφόρ προκαλώντας ίσως και προβλήματα!»

Στον χάρτη που «ανέβασε» απεικονίζονται «οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο αλλά και την αντιστοιχία των χρωμάτων με τα μποφόρ πάνω δεξιά. Στις περιοχές όπου το χρώμα παραμένει λευκό οι άνεμοι δεν φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν τα 6 με 7 μποφόρ».

Φίλες και φίλοι όπως τονίστηκε και τις τελευταίες ημέρες μέσα από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 μεγάλη προσοχή θέλει η…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Friday, 12 March 2021

Δείτε το δελτίο καιρού:

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για την Καθαρά Δευτέρα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στη Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς και ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο στα 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σταδιακά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *