Θεσσαλονίκη: Απίστευτο αλλά επέστρεψαν με φορτηγά στο Ιπποκράτειο τα στρώματα που πετάχτηκαν στο Δέλτα του Γαλλικού (video)

LamiaNow News
By LamiaNow News Add a Comment
2 Min Read

Μετά από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις και ένα διάστημα τριών μηνών, τα στρώματα που πετάχτηκαν στο Δέλτα του Γαλλικού και φέρεται να ανήκουν στον Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης «επεστράφηκαν» χθες σε αυτό, με ειδικό όχημα του δήμου Δέλτα, τα οποία τα ξεφόρτωσε σε κοντινή απόσταση από την πύλη επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως.

Τα στρώματα αφού παρέμειναν για μία ημέρα στο σημείο όπου ξεφορτώθηκαν σήμερα εκφορτώθηκαν εκ νέου σε κοντέινερ προκειμένου να πάνε επιτέλους για καταστροφή. Μιλώντας στο grtimes.gr, για το συγκεκριμένο περιστατικό το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας η οικολογική ιστοσελίδα στο Facebook, «Εχεδώρου Φύσις» και έφτασε μέχρι τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Δέλτα, Γιώργος Κυριακίδης, υπογράμμισε πως «για το συγκεκριμένο ζήτημα περιμέναμε περισσότερο από τρεις μήνες…

Στο διάστημα αυτό υπήρξε μια επικοινωνία με τη διοίκηση του Ιπποκρατείου κατά την οποία τους ζητούσα να μου υποδείξουν ένα μέρος για να τα μεταφέρω, καθώς ήμουν σε θέση να τους βοηθήσω με τα δικά μας οχήματα. Όταν δεν πήρα απάντηση τους ανέφερα πως ή θα μου πείτε ένα μέρος να μεταφέρω ή θα τα επιστρέψω στο νοσοκομείο.

Και τελικά χθες τα στρώματα επεστράφηκαν».Προσθέτει δε, ότι «τα στρώματα αυτά δεν ήταν δυνατόν να μείνουν στους όχθες του Γαλλικού ποταμού, καθώς εάν έμεναν υπήρχε κίνδυνος να παρασυρθούν από την κακοκαιρία και να καταλήξουν στον Θερμαϊκό Κόλπο. Ξέχωρα δηλαδή από την οικολογική καταστροφή. Εμείς πάντως προσπαθήσαμε να το αποφύγουμε» συμπληρώνει ο κ. Κυριακίδης.

Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης του νοσοκομείου αυτή η διαδικασία κινήθηκε βάσει συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ σημειώνεται ότι δεν έχει δημιουργηθεί κανένα ζήτημα και ότι πλέον τα στρώματα φορτώνονται σε κοντέινερ ώστε να μεταφερθούν για καταστροφή. «Δεν μπορούμε να ξέρουμε που θα μεταφερθούν, αυτό είναι θέμα του εργολάβου που έχει αναλάβει την καταστροφή τους» ανέφερε στο GRTimes πηγή της διοίκησης του νοσοκομείου.

 

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *