Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    fotis | Lamianow.gr
    Οδύνη και λευκά τριαντάφυλλα στην κηδεία του 24χρονου Σωτήρη που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα, συντετριμμένη η μητέρα του
    trakter 4 | Lamianow.gr
    Στα μπλόκα στον Ε65 οι αγρότες της Καρδίτσας, τρακτέρ έφτασαν στη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης στον δρόμο προς το «Μακεδονία»
    kairos 3 | Lamianow.gr
    Νέο έκτακτο δελτίο καιρού: Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου θα πλήττει τη χώρα η κακοκαιρία Byron, οι κόκκινες περιοχές
    troxospito | Lamianow.gr
    Πλημμύρες και στη Φοινικούντα: Υπερχείλισε ποτάμι, παρασύρθηκε τροχόσπιτο
    kinisi | Lamianow.gr
    Θεσσαλονίκη: Νταλίκα κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Αθηνών – Θεσσαλονίκης
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
    real | Lamianow.gr
    Ρεάλ Μαδρίτης: Καταθέτει στη FIFA φάκελο διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της… προηγούμενης εικοσαετίας
    6751441 | Lamianow.gr
    «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Μουζακίτη, ετοιμάζει πρόταση 28 εκατ. ευρώ η Ρεάλ» γράφει η Daily Mail
    6758309 231021 | Lamianow.gr
    «Πάρτι» Γιόβιτς στην πράσινη… παιδική άμυνα 2-3 η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
    6758077 221213 | Lamianow.gr
    Τεράστιο «διπλό» με ανατροπή και 10 παίκτες ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Γ. Ν Λαμίας – Δ. Κουφοντίνας: «Δεν θέλω να πεθάνω, αλλά έτσι που είναι η κατάσταση, δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή»

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Γ. Ν Λαμίας – Δ. Κουφοντίνας: «Δεν θέλω να πεθάνω, αλλά έτσι που είναι η κατάσταση, δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή»

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Φεβ 28, 2021 @ 22:43
3 Σχόλια
Share
4 Min Read
SHARE

Η αναισθησιολόγος – εντατικολόγος Κατερίνα Ντουζέπη, γιατρός της επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα, επισκέφτηκε σήμερα τον απεργό πείνας και δίψας στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας.

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Η ανακοίνωση της – ενημέρωση

Κατόπιν αιτήματός του, το οποίο διατυπώθηκε σε χθεσινή (27/02/2021) τηλεφωνική μας επικοινωνία, επισκέφθηκα σήμερα στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας τον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ως γιατρός προσωπικής του επιλογής, τον είχα επισκεφθεί και στη Φυλακή Δομοκού στις 16/01/2021, κατά την 9η ημέρα της απεργίας πείνας, ενώ ενδιαμέσως τον έχει επισκεφθεί δύο φορές ο επίσης γιατρός επιλογής του συνάδελφος Θοδωρής Ζδούκος (Γενικός Ιατρός – Διευθυντής ΕΣΥ), με τον οποίο όλο αυτό το διάστημα βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία.

-Advertisement-
KATSIAVOS

Δεν έχει κανένα νόημα να δώσω αναλυτική ιατρική γνωμάτευση. Ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να καταλάβει σε τι κατάσταση βρίσκεται ένας άνθρωπος που απέχει από τροφή επί 52 μέρες, ενώ τις τελευταίες 6 δεν ενυδατώνεται. Ο απεργός πείνας και δίψας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Είναι εξαιρετικά απισχνασμένος, ενώ οι τιμές των ζωτικών ορίων βρίσκονται οριακά εντός των φυσιολογικών ορίων.

Παρά ταύτα, έχει πλήρη διαύγεια, ο λόγος του είναι συγκροτημένος και η βούλησή του εκφράζεται με σαφήνεια.

Στην παρατήρησή μου ότι η διακοπή της αντιβίωσης εγκυμονεί επάνοδο της λοίμωξης, απάντησε ότι είναι δική του απόφαση και εμμένει σ’ αυτήν.

Μου ζήτησε να του εξηγήσω αναλυτικά όλους τους κινδύνους που διατρέχει και να του περιγράψω τη διαδικασία ανάνηψης στη Μονάδα, πράγμα που έκανα με κάθε λεπτομέρεια.

Του εξήγησα ιδιαίτερα, με τρόπο που να του είναι απόλυτα κατανοητός, τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί η απεργία δίψας. Δεδομένου ότι το σώμα μας αποτελείται κατά 70% από νερό, οι βλάβες στον εγκέφαλο και την καρδιά προκύπτουν πιο γρήγορα και είναι πιο σοβαρές. Μπορεί να είναι μη αναστρέψιμες ή και θάνατος.

Του περιέγραψα αναλυτικά, πάντα με τρόπο που να του είναι απόλυτα κατανοητός, τι περιλαμβάνει η διαδικασία της ανάνηψης στη Μονάδα. Μια ανάνηψη μπορεί να είναι επιτυχημένη, μπορεί να μην αποφύγει τις μη αναστρέψιμες βλάβες, μπορεί να μην αποφύγει το θάνατο.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μου δήλωσε ότι δεν θέλει να γίνει βάρος ούτε στην οικογένειά του ούτε στο κίνημα, «κουβαλώντας» μη αναστρέψιμες βλάβες. Oπως μου είπε χαρακτηριστικά, «δεν θέλω να πεθάνω, αλλά έτσι που είναι η κατάσταση, δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή».

Μου επανέλαβε τη δήλωση που έκανε στην οικογένειά του και -όπως με διαβεβαίωσε- και στους γιατρούς της ΜΕΘ, ότι σε περίπτωση που απωλέσει την επαφή με το περιβάλλον, δεν επιθυμεί να του γίνει ανάνηψη. Εξέφρασε, μάλιστα, την αγωνία του για το πώς μπορεί να εξασφαλιστεί ότι θα γίνει σεβαστή αυτή η θέλησή του.

Με την ευκαιρία, πρέπει να διαβεβαιώσω ότι ουδεμία ιατρική πράξη έχει γίνει έως τώρα από τους θεράποντες γιατρούς της ΜΕΘ, χωρίς την απόλυτη συναίνεση του απεργού πείνας και δίψας. Η βούλησή του, όπως την εκφράζει στην επικοινωνία του με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας, γίνεται απολύτως σεβαστή, όπως επιβάλλει η ιατρική δεοντολογία και ηθική (ιδέτε Διακήρυξη για τους απεργούς πείνας, της Παγκόσμιας Ενωσης Ιατρών, Μάλτα 1991, αναθεωρήσεις: Μαρμπέγια 1992. Πιλάνεσμπεργκ 2006. Σικάγο 2017).

Αθήνα, 28/02/2021

Κατερίνα Ντουζέπη

Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος

Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ

Πηγή: eksergesi.gr

ΠΡΑΠΑΣ

TAGGED:ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article epithesiATKolonou76 1200x824 1 | Lamianow.gr Έκτακτα μέτρα της ΕΛΑΣ για το μπαράζ επιθέσεων υπέρ Κουφοντίνα / Πάνω από 300 επιθέσεις
Next Article img 21451569336948 1024x683 1 | Lamianow.gr Καιρός : Βροχερό το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα – «Βουτιά» της θερμοκρασίας
3 Σχόλια
  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:
    Μαρ 2, 2021 @ 16:34 στις 4:34 μμ - 2/03/2021

    Δεν θα πρεπει να εχεις καμια επιλογη όπως και αυτους που δολοφόνησες δεν τους άφησες καμια επιλογη εισαι ενας κοινός δολοφόνος..

    Απάντηση
  • Ο/Η Πολίτης λέει:
    Μαρ 1, 2021 @ 22:15 στις 10:15 μμ - 1/03/2021

    Αγαπητέ ΔΟΛΟΦΟΝΕ….ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ…..σταματάς τον εκβιασμό και μπορείς να ζήσεις…..ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕΣ…..ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ….ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ Ο ΤΑΦΟΣ…..ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ…..ΟΤΙ ΕΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΜΕΡΟΣ…..

    Απάντηση
  • Ο/Η jim λέει:
    Μαρ 1, 2021 @ 10:06 στις 10:06 πμ - 1/03/2021

    ΚΑΙ ΟΙ 13 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
14°C
Lamia
overcast clouds
14° _ 12°
91%
2 km/h
Πα
14 °C
Σα
14 °C
Κυ
15 °C
Δε
15 °C
Τρ
15 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

roditsa | Lamianow.gr
TOP STORIESΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαμία: Διακοπή κυκλοφορίας στον Ξηριά στη Ροδίτσα – Κλειστός και ο κόμβος της Οινόης στο ρεύμα προς Λαμία

plimmires 3 | Lamianow.gr
TOP STORIESΕΥΒΟΙΑ

Η κακοκαιρία Byron σφυροκοπά την Εύβοια: «Θάφτηκαν» στη λάσπη χωριά, φούσκωσαν ποτάμια – Προβλήματα και στη Χαλκίδα

vroxes lamianow | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκτακτη ειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία για ακραία καιρικά φαινόμενα στη Φθιώτιδα

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης