Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    kalpi 1024x683 1 | Lamianow.gr
    Πρωτιά της ΝΔ, αλλά με… «χαμηλές» πτήσεις δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις
    bulgaros alexandras 1024x583 1 | Lamianow.gr
    Απειλή για βόμβα σε κολλέγιο στην λεωφόρο Αλεξάνδρας – Τι είπε στους αστυνομικούς ο 27χρονος δράστης
    ope 782x440 1 | Lamianow.gr
    Ελεύθεροι ακόμη τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
    xrusi augi diki 17122025 501 m 782x440 1 | Lamianow.gr
    Δίκη της Χρυσής Αυγής: Καταπέλτης η Εισαγγελέας – Ζητά την ενοχή και των 42 κατηγορουμένων, όπως και πρωτοδίκως
    paidi 1 1024x577 1 | Lamianow.gr
    Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Ανακοπή από ασιτία έδειξε η ιατροδικαστική για τον τρίχρονο
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    dh5h45hgqw 782x440 1 | Lamianow.gr
    Europe Cup: «Δύο στα δύο» για το Περιστέρι, 98-84 τη Ντιναμό Σάσαρι
    pao | Lamianow.gr
    Παναθηναϊκός: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για τον εκτός έδρας αγώνα του Europa League με την Φερεντσβάρος
    basket | Lamianow.gr
    Αθλητικές μεταδόσεις: Φουλ του μπάσκετ με Φενέρ-Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός-Βαλένθια, ΑΕΚ και Περιστέρι
    aek simaia eurokinissi 1200x675 1 | Lamianow.gr
    Τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ ΑΕΚ για το θάνατο της Ειρήνης Μαρινάκη
    dessers1 1 | Lamianow.gr
    Παναθηναϊκός – Βόλος 2-1 : Με «σφραγίδα» Ντέσερς και «σωτήρα» Λαφόν
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Στερεά Ελλάδα: “Αιολικά πάρκα: Αμέλεια, ανεπάρκεια, σκοπιμότητα, εμπαιγμός ή όλα αυτά μαζί;”

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στερεά Ελλάδα: “Αιολικά πάρκα: Αμέλεια, ανεπάρκεια, σκοπιμότητα, εμπαιγμός ή όλα αυτά μαζί;”

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Φεβ 23, 2021 @ 22:22
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
5 Min Read
SHARE

Δελτίο Τύπου της παράταξης Στερεάς Υπεροχής:

“Η περιφερειακή αρχή, στην 1η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, 27 Ιανουαρίου, είχε να αντιμετωπίσει έναν καταιγισμό Επίκαιρων Ερωτήσεων, για τα τεράστια αιολικά πάρκα, που ξεφυτρώνουν καθημερινά σε διάφορες περιοχές της Στερεάς.

-Advertisement-
fitcare

Με πρόταση που κατατέθηκε, τόσο από εμάς όσο κι από άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας, το θέμα των ανεμογεννητριών και γενικότερα των ΑΠΕ συζητήθηκε, ως έκτακτο θέμα, προ Η.Δ.

Η περιφερειακή αρχή αναγκάστηκε, “σύρθηκε”, από το σύνολο των παρατάξεων της μειοψηφίας, να λάβει θέση για τα τεκταινόμενα.

Έτσι, φτάσαμε στην έκδοση ενός  ψηφίσματος, που σε γενικές γραμμές, αποτελεί το πλαίσιο των πολιτικών θέσεων της περιφέρειας και που συνοψίζονται στα εξής:

-Advertisement-
KATSIAVOS
  • Άμεση αναστολή κάθε σχεδιασμού εγκατάστασης νέων ΑΠΕ.
  • Μεταφορά της αρμοδιότητας αδειοδότησης της εγκατάστασης ΑΠΕ στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. 
  • Για την αδειοδότηση αιολικών πάρκων πρέπει να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, όπως αυτή εκφράζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού
  • Το Περιφερειακό Συμβούλιο  εξουσιοδοτεί τον Περιφερειάρχη, ο οποίος συνεπικουρούμενος από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος  καθώς και τους επικεφαλής ή εκπροσώπους περιφερειακών παρατάξεων, μελών της επιτροπής περιβάλλοντος, όπως προβούν σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προς υποστήριξη των ως άνω θέσεων, ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών και υπηρεσιακών αρχών.

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε το  επενδυτικό σχέδιο Αιολικά Πάρκα Ευβοίας, ισχύος 470,4 MW, των εταιρειών Ελλάκτωρ ΑΕ και EDP Renewables SA, προϋπολογισμού 489 εκατ. ευρώ, με τους αρμόδιους υπουργούς να δηλώνουν την ευαρέσκειά τους για αυτή την εξέλιξη. Πρόκειται για 8 αιολικά πάρκα, τέσσερα στη Βόρειοκεντρική Εύβοια και τέσσερα στη Νότια Εύβοια.

Σήμερα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, η «Στερεά Υπεροχής» πιστεύοντας ότι έχουν ενημερωθεί σχετικά  οι αρμόδιοι, έθεσε ως έκτακτο θέμα, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αυτή την  περιφρονητική και ζημιογόνο συμπεριφορά της Κυβέρνησης, έναντι των πολιτών της Εύβοιας αλλά και της Στερεάς.

Θέσαμε συγκεκριμένα τα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Ποιες ενέργειες έκανε, από τη μέρα έκδοσης του Ψηφίσματος  έως την έγκριση της νέας επένδυσης, η περιφερειακή αρχή;
  2. Ποιο είναι το σχέδιό της, έναντι αυτής της αρνητικής εξέλιξης, για τα συμφέροντα της Εύβοιας και συνολικά της Στερεάς;
  3. Αποδέχεται την περιφρονητική και ζημιογόνο συμπεριφορά της Κυβέρνησης, απέναντι στην ομόθυμη αρνητική απόφαση της τοπικής κοινωνίας;

Η απάντηση της περιφερειακής αρχής ήταν πως δεν ενημερώθηκε και πως δεν προσκλήθηκε να διατυπώσει την άποψή της! 

Παράλληλα όμως, αποδείχθηκε στη συζήτηση, πως καμία ενέργεια δεν έκανε η περιφερειακή αρχή.  

Μάλιστα, όπως ενημερωθήκαμε τόσο από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου όσο και από τη Γραμματεία, το Ψήφισμα δεν στάλθηκε στα αρμόδια υπουργεία και τις αρμόδιες αρχές. Μάλλον αξιοποιήθηκε για εσωτερική κατανάλωση και εκτόνωση των πιέσεων που άσκησε σύσσωμη η μειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου.

Σημειώνεται, πως στο Νόμο 4608, άρθρο 15 παράγραφος 3, προβλέπεται οτι: “Ο πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων μπορεί να καλεί ενώπιον της Επιτροπής, Περιφερειάρχες, Δημάρχους, άλλα αιρετά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης ή εκπρόσωπο οποιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου φορέα, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τις απόψεις τους επί Στρατηγικών Επενδύσεων στα τοπικά όρια αρμοδιότητάς τους”. 

Κατά τη γνώμη μας, η περιφερειακή αρχή έχει τεράστιες ευθύνες. 

Ευθύνες που μπορεί να προκύπτουν είτε από αμέλεια και αδιαφορία είτε από ανεπάρκεια είτε και από σκοπιμότητα. 

Η συμπεριφορά της περιφερειακής αρχής, εύκολα θεωρείται εμπαιγμός και κοροϊδία προς τους πολίτες και το περιφερειακό συμβούλιο.

Άλλη μια φορά η περιφερειακή αρχή συμπεριφέρεται ως «μωρή παρθένα», άλλη μια φορά δεν ήξερε, άλλη μια φορά δεν ενημερώθηκε, άλλη μια φορά δεν πρόλαβε, άλλη μια φορά εξαπατήθηκε!

Η περιφερειακή αρχή αντί να αξιοποιήσει τη διάθεση συνεργασίας των παρατάξεων, για το συγκεκριμένο ζήτημα, την εργαλοποιεί και δημιουργεί πέραν των άλλων και ζήτημα πολιτικής ηθικής. Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. 

Ήδη οι Δήμοι Διρφύων – Μεσσαπίων, Ερέτριας, Αλιβερίου – Κύμης και Καρύστου, τοποθετήθηκαν αρνητικά και συντονίζουν την περαιτέρω δράση τους! Ας ελπίσουμε να δραστηριοποιηθεί και η περιφέρεια. 

Είναι αυτονόητο, πως η παράταξη “Στερεά Υπεροχής”, θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις, τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών , θα σταθεί δίπλα τους και θα αγωνιστεί εντός και εκτός περιφερειακού συμβουλίου, για την ανατροπή αυτής της αρνητικής εξέλιξης.

Για τη “Στερεά Υπεροχής “

Ο επικεφαλής 

Αναγνωστάκης Δημήτρης”

ANOSIA

TAGGED:ΑΞΙΖΕΙ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article unnamed 1 | Lamianow.gr Ελάτεια – Πρόβλημα με τα ΕΛΤΑ : “Η αλληλογραφία σε καφενεία θυμίζει εικόνες άλλων εποχών…”
Next Article woods 2302 1 2048x1185 1 | Lamianow.gr Ο Τάιγκερ Γουντς νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από σοβαρό τροχαίο
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
9°C
Lamia
clear sky
9° _ 7°
84%
Πε
16 °C
Πα
16 °C
Σα
12 °C
Κυ
12 °C
Δε
10 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

LAFAZANIS PAN | Lamianow.gr
TOP STORIESLAMIA POLIS 87.7

Παναγιώτης Λαφαζάνης στον Lamia Polis 87.7: “Επιχειρώ να κατέβω στις εκλογές – κολοτούμπα το 2015, δεν έχει πολιτικό μέλλον ο Τσίπρας…” – ΒΙΝΤΕΟ

1 1 2 | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη Λαμία το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2026 – Από τις Θερμοπύλες η εκκίνηση του αγώνα – ΦΩΤΟ

mega | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαμία: Σοκαριστική μαρτυρία για τη συμπλοκή 17χρονων κοριτσιών – «Όλα έγιναν για τα likes»

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης