Χρυσοπλήρωσαν ελικόπτερα στη Κύπρο

Lamianow.gr
1 Min Read

Ανώτερος υπαλλήλου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας το οποίο υποστηρίζει ότι τα αγοράστηκαν πιο ακριβά κατά 32 εκατομμύρια τα πέντε Agusta Westland ΑW139

Μια νέα υπόθεση που αφορά την αγορά πέντε ελικοπτέρων Agusta Westland ΑW139, για τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία, καταγγέλλει στη Βουλή ο Γενικός Ελεγκτής του κράτους Οδυσσέας Μιχαηλίδης «καρφώνοντας» την προκάτοχο του και νυν Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Ο κ. Μιχαηλίδης επικαλείται σημείωμα ανώτερου υπαλλήλου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας το οποίο υποστηρίζει ότι τα ελικόπτερα αγοράστηκαν πιο ακριβά κατά 32 εκατομμύρια ευρώ από τη κανονική τιμή τους και ενώ η κυρία Γιωρκάτζη το γνώριζε φέρεται να είχε παραπλανήσει την επιτροπή άμυνας της Βουλής, ώστε να αποδεσμευτεί το σχετικό κονδύλι. Ο Γενικός Ελεγκτής ενημέρωσε και τον Γενικό Εισαγγελέα, για να εξεταστεί το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι ότι η υπόθεση αφορά την περίοδο 2007-2008 και για 8 χρόνια τα στοιχεία αυτά δεν είχαν παρουσιαστεί από τον υπάλληλο της ελεγκτικής υπηρεσίας.

Το θέμα θα απασχολήσει τη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη, ενώ αναμένεται και η τοποθέτηση του Γενικού Εισαγγελέα.

Πηγή: protothema.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *