Σταματούν από την 1η Μαΐου οι διημερεύσεις των φαρμακείων της Αττικής

Δήμητρα Γιωτίδου
2 Min Read

Μετά από απόφαση που έλαβε χθες το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), οι διημερεύσεις των φαρμακείων της Αττικής, (8π.μ.-8μ.μ.) σταματούν από την 1η Μαΐου, και παραμένουν μόνο οι διανυκτερεύσεις. Πιο συγκεκριμένα, τα φαρμακεία θα μένουν ανοιχτά μέχρι το μεσημέρι ή μέχρι αργά το βράδυ, εάν ο φαρμακοποιός έχει υιοθετήσει το διευρυμένο ωράριο.

Ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Γιάννης Δαγρές, μίλησε στο www.praktoreio-ygeias.gr του ΑΠΕ-ΜΠΕ και σημείωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ αναγκάστηκε να λάβει αυτή την απόφαση, γιατί ήταν δύσκολο να συμπληρωθούν οι καρτέλες για διημέρευση των φαρμακείων, εξαιτίας του ελεύθερου και διευρυμένου ωραρίου.

«Τορπιλίζονται οι εφημερίες, όσο το υπουργείο Υγείας δεν ρυθμίζει το ωράριο λειτουργίας. Πρέπει να αντιληφθεί ότι διευρυμένο και ελεύθερο ωράριο με 24ωρη κάλυψη δεν γίνεται στην πράξη. Χρειάζεται ενιαίο, δεσμευτικό ωράριο, ώστε να υπάρχουν εφημερίες», είπε χαρακτηριστικά.

Η εξέλιξη αυτή πρόκειται να ταλαιπωρήσει τους πολίτες που ψάχνουν ανοιχτό φαρμακείο και, σύμφωνα με τον κ. Δαγρέ, «πρόβλημα θα παρουσιαστεί και με τις 24ωρες εφημερίες, αφού καθημερινά, 365 μέρες το χρόνο χρειάζονται 120-150,φαρμακεία, ενώ για τις διημερεύσεις περίπου 450. Μέχρι σήμερα, ο αριθμός των φαρμακείων που έχουν εξαιρεθεί από τις εφημερίες αγγίζει τα 500, από τα 3000 συνολικά που λειτουργούν στο Λεκανοπέδιο και ο αριθμός αυτός συνεχώς μεγαλώνει. Αναγκαστικά θα μειωθούν και οι διανυκτερεύσεις, αφού υπάρχει δυσκολία συμπλήρωσης του καθημερινού καταλόγου».

 

πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *