Τραμπ σε Πενς: «Θα μείνεις στην ιστορία είτε ως πατριώτης είτε ως μ@@νί»

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Tags: 1 Comment
2 Min Read

Χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ εξύβρισε τον Αντιπρόεδρό του. Την ώρα που κινδύνευε η ζωή του στο Καπιτώλιο τον έβριζε και μέσω twitter. Απίστευτο παρασκήνιο αποκαλύπτουν οι New York Times.

-Advertisement-

Το πρωί της 6ης Ιανουαρίου 2021 το τηλέφωνο του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς χτυπούσε ασταμάτητα. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος του ζητούσε επίμονα να μην επικυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα στο Κογκρέσο.  Λίγες ώρες πριν την αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου ο Τραμπ τηλεφώνησε στον αντιπρόεδρό του και του είπε: «Είτε θα μείνεις στην ιστορία σαν πατριώτης, είτε θα μείνεις στην ιστορία σαν μ@@νί», σύμφωνα με τους New York Times.

Επί ημέρες ο Τραμπ πίεζε τον Πενς να παρέμβει στο Κογκρέσο και να μπλοκάρει την επικύρωση του αποτελέσματος των εκλογών. Πίστευε, ότι παρά τα χαστούκια που είχε φάει σε όσες προσφυγές είχε κάνει στην δικαιοσύνη ο Πενς θα ήταν εκείνος που θα επέλεγε τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ.  Είχε κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του για να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών και στην τελευταία σύσκεψη που έγινε με τον Πενς και συμβούλους τους ενώ όλοι του έλεγαν ότι ο Πενς δεν έχει την εξουσία να μην εγκρίνει το αποτέλεσμα εκείνος ήταν αμετάπειστος.

Αυτό που τον εξόργισε ήταν η στιγμή που ο Πενς ζήτησε από έγκριτο συνταγματολόγο να αναλύσει εκ μέρους του γιατί τα χέρια του ήταν δεμένα. Αυτό μεταφέρθηκε στον όχλο που αρχικά ήταν στην συγκέντρωση του Τραμπ το πρωινό της 6ης Ιανουαρίου και στην συνέχεια εισέβαλε στο Καπιτώλιο φωνάζοντας «κρεμάλα στον Μάικ Πενς!»

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι λίγο μετά την εισβολή και ενώ ο Πενς είχε φυγαδευτεί στο υπόγειο του Καπιτωλίου, ο Τραμπ τουίταρε γράφοντας προσβολές εναντίον του Αντιπροέδρου του. Δεν του τηλεφώνησε ποτέ για να διαπιστώσει αν είναι καλά.

newsit

TAGGED:
Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *