Βοήθεια χρειάζονται πλέον, Βολιώτες που είχαν, αλλά …έχασαν δουλειά και λεφτά

LamiaNow News
By LamiaNow News Add a Comment
4 Min Read

Στην πρώτη γραμμή την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων, δεν βρίσκονται μόνο οι γιατροί, οι νοσηλευτές και τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και οι εθελοντές, όπως αυτοί, που στελεχώνουν τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, που διανέμουν τρόφιμα και φάρμακα στους συμπολίτες οι οποίοι και αδυνατούν να τα προμηθευτούν, ενώ κόβουν καυσόξυλα και τα μοιράζουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Βασίλης Ηλιόπουλος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, και τόνισε ότι για τα μέλη της εθελοντικής ομάδας δεν υπάρχουν αργίες, γιατί ο κόσμος έχει μεγάλες ανάγκες και προσπαθούν σε καθημερινή βάση να τις καλύψουν.
Όπως εξήγησε, συνήθως γείτονες ή συμπολίτες που γνωρίζουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη ενημερώνουν τη Λέσχη και δίνουν τα στοιχεία αυτών ανθρώπων, προκειμένου να βοηθηθούν.

Φάρμακα και τρόφιμα

Η Λέσχη προσπαθεί πάντα να έχει απόθεμα, ώστε να μπορεί να δίνει φάρμακα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, αλλά και ένα πακέτο 18-20 προϊόντων που είναι αναγκαία για την επιβίωσή τους, όπως λάδι, αλεύρι, ζάχαρη, μακαρόνια, ρύζι, φακές, ρεβίθια, μανέστρα, γάλατα, χαρτιά υγείας και οινόπνευμα.
«Αυτό τον καιρό υπάρχει η δυνατότητα να δίνουμε σχεδόν σε όλους κάποια κατεψυγμένα προϊόντα τυροπιτοειδή, που έχουν δώσει στη Λέσχη βιομηχανίες της περιοχής, ενώ έχουμε συγκεντρώσει ποσότητες κοτόπουλων, κρέατος και κιμά, για να δώσουμε σε όσους έχουν ανάγκη. Όταν ξέρουμε ότι μια οικογένεια έχει μικρά παιδιά συμπληρώνουμε κορν φλέικς, μπισκότα και μερέντα ή μαρμελάδα, για να περάσουν λίγο καλύτερα τα παιδιά», τόνισε ο εθελοντής.

«Μεγάλες ανάγκες για θέρμανση»

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για θέρμανση και όλα αυτά τα χρόνια ο τρόπος που λειτουργεί η Λέσχη, να μπορεί να συγκεντρώνει ξύλα από την προηγούμενη χρονιά, για να ξεραίνονται, έχει δώσει τη δυνατότητα και με τη βοήθεια του κόσμου φυσικά να έχει αποθέματα και να μπορεί να τους καλύψει όπου μπορεί.
«Τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, επειδή δεν προλάβαμε να πάνε ανήμερα, πήγαμε το πρωί σε 11 οικογένειες τρόφιμα και σε πέντε ξύλα και σε άλλες τρεις οικογένειες το απόγευμα. Τη Δευτέρα έγινε το ίδιο και τις επόμενες ημέρες, ξεκίνησαν ξανά οι διανομές. Προσπαθούμε να τους καλύψουμε όλους αυτές τις μέρες, τουλάχιστον όσους γνωρίζουμε, για να μη μείνουν χωρίς φαγητό», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.

Άνθρωποι της καθημερινότητας

Ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι τα άτομα που βοηθάει η Λέσχη είναι αυτοί που δεν έχουν παροχές από τον Δήμο και είναι πολλές οικογένειες αυτές, που δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.
Ο ίδιος εξήγησε ότι οι περισσότεροι από τις οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια είναι άνθρωποι σαν όλους, δηλαδή δεν είναι οι πολύ φτωχοί, αλλά άνθρωποι που πριν από λίγους μήνες ή μερικά χρόνια ήταν στην αγορά εργασίας ένα ή δύο μέλη της οικογένειας και ξαφνικά βρίσκονται χωρίς δουλειά, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, ειδικά αν έχουν και παιδιά.

πηγή magnisia.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *