Λάρισα: Ο καθηγητής Δ. Μπόγδανος εμβολιάστηκε και στέλνει μήνυμα σε όσους δεν πιστεύουν στα εμβόλια

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Ανακουφισμένος και αισιόδοξος δηλώνει μέσα από τα social media o διευθυντής  της Κλινικής Ρευματολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Δημήτρης Μπόγδανος. Ο καθηγητής εξηγεί τους λόγους που αισθάνεται, όπως υπογραμμίζει, ανακούφιση και ελπίδα μετά τον εμβολιασμό του και απευθύνει μήνυμα τόσο σε όσους δεν πιστεύουν στο εμβόλιο όσο και σε εκείνους που περιμένουν στωικά να εμβολιαστούν.

Δείτε όσα αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Εμβόλιο κατά του COVID-19

Πως αισθάνεσαι γιατρέ;

Ανακούφιση και ελπίδα (χωρίς παρενέργειες)

Όπως μερικοί δεκάδες άλλοι συνάδελφοι έτσι και εγώ εμβολιάστηκα χτες χωρίς να έχω αισθανθεί 24 ώρες μετά κάποια παρενέργεια.

Αντίθετα, αισθάνομαι ανακουφισμένος και αισιόδοξος, αναμένοντας την 2η δόση σε τρεις εβδομάδες και φυσικά ευελπιστώντας όπως όλοι όσοι εμβολιαστήκαμε ότι θα αναπτύξω σύντομα (3-6 εβδομάδες) τα πολυπόθητα εξουδετερωτικά αντισώματα.

  1. Σε όσους δεν πιστεύουν στα εμβόλια και στον κορωνοιό εύχομαι ειλικρινά να μην νοσήσουν, να μην μολύνουν και να μην βιώσουν ποτέ ούτε εκείνοι, ούτε οι δικοί τους άνθρωποι αυτό που ζούμε εμείς στα νοσοκομεία αναφοράς.
  2. Για όσους δεν είναι κατά του εμβολίου αλλά έχουν ακόμη ενδοιασμούς, δεν έχω να πω τίποτε άλλο παρά το ότι ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ (για εμένα, την οικογένεια μου, τους συνεργάτες μου και τους ασθενείς μου).
  3. Σε εκείνους που θέλουν να το κάνουν αλλά θα αργήσει η σειρά τους, εύχομαι υπομονή και καλή τύχη μια και θα ήταν κρίμα να μολυνθούν, να μολύνουν και να νοσήσουν στο ενδιάμεσο της αναμονής.
  4. Σε εκείνους που ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να το κάνουν (υπερήλικες, ευπαθείς ομάδες, ομάδες υψηλού κινδύνου) και έρχεται σύντομα η σειρά τους, θερμή παράκληση χωρίς δεύτερη σκέψη να το κάνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Να τους θυμίσω ότι η χώρα έχει μπει σε περιπέτειες και τα νοσοκομεία ασφυκτιούν κυρίως γιατί ηλικιωμένοι και ευπαθείς είναι εκείνοι που υποφέρουν και νοσούν πέρα και πάνω από κάθε άλλη ομάδα πληθυσμού.Αν δεν θέλουν να εμβολιαστούν με αυτά της Pfizer και της Moderna τουλάχιστον ας κάνουν της Οξφόρδης που πήρε έγκριση στην Μ. Βρετανία και γρήγορα αναμένεται να πάρει έγκριση και στην Ευρωπαική Ένωση ή ας κάνουν οποιοδήποτε άλλο έρθει άμεσα.
  5. Στο Ισραήλ εμβολιάζονται με το εμβόλιο της Pfizer κάθε μέρα 100.000 υγειονομικοί, ηλικιωμένοι (>60) και ευπαθείς ομάδες. Μέχρι τέλη Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί 5.000.000 κάτοικοι
  6. Σε όλους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ εύχομαι μια νέα χρονιά χωρίς ταλαιπωρία και με περισσότερα χαμόγελα».

 

Πηγή: onlarissa.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *