Ένας 45χρονος νοσηλευτής από την Καλιφόρνια είναι η πρώτη περίπτωση ανθρώπου που έκανε το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού και λίγο μετά νοσεί. Οι ειδικοί, πάντως, θεωρούν πως πρόκειται για αναμενόμενη εξέλιξη. Θετικός στην Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, βρέθηκε 45χρονος νοσηλευτής στην Καλιφόρνια, μια εβδομάδα και πλέον αφού έκανε το εμβόλιο της Pfizer. Η εξέλιξη, πάντως, δεν προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς, που τονίζουν ότι δεν πρόκειται για κάτι μη αναμενόμενο.
Ο Μάθιου Ου., νοσηλευτής σε δύο διαφορετικά τοπικά νοσοκομεία στην Καλιφόρνια, έγραψε στις 18 Δεκεμβρίου στο Facebook πως έκανε το εμβόλιο της Pfizer και δήλωσε σε τοπικό κανάλι, θυγατρικό του ABC News, ότι το μπράτσο του πονούσε για μια ημέρα, αλλά δεν είχε άλλες παρενέργειες.
Έξι ημέρες αργότερα, την παραμονή των Χριστουγέννων, αρρώστησε αφού εργάσθηκε μια βάρδια στη μονάδα Covid-19, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Εμφάνισε ρίγη και αργότερα μυϊκούς πόνους και κόπωση.Επισκέφθηκε έναν χώρο drive through, όπου γίνονταν διαγνωστικά τεστ σε πολίτες και βρέθηκε θετικός στην Covid-19 μια ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ.
Ο Κρίστιαν Ρέιμερς, επιδημιολόγος στα Κέντρα Οικογενειακής Υγείας του Σαν Ντιέγκο, δήλωσε στο πλαίσιο του ίδιου ρεπορτάζ πως το σενάριο αυτό δεν ήταν απροσδόκητο.
«Γνωρίζουμε από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου πως θα χρειαστούν περίπου 10 με 14 ημέρες πριν αρχίσεις να αναπτύσσεις προστασία», δήλωσε ο Ρέιμερς.
«Αυτή η πρώτη δόση πιστεύουμε πως σου δίνει ανοσία γύρω στο 50% και θα χρειαστείς αυτή τη δεύτερη δόση για να φθάσεις το 95%», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.