Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα καλούσε «διαπιστευμένους» εξωτερικούς χάκερ να δοκιμάσουν την κυβερνοασφάλεια κάποιων ιστοσελίδων του, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος τον επόμενο μήνα, στο πρώτο πρόγραμμα τέτοιου είδους από πλευράς της αμερικανικής κυβέρνησης.
Το «Hack the Pentagon» είναι στα πρότυπα παρόμοιων λογαριασμών, γνωστών ως «bug bounties», που πραγματοποιούνται από μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, με σκοπό την εύρεση κενών ασφαλείας στα δίκτυά τους. Τα προγράμματα αυτά επιτρέπουν σε ειδικούς κυβερνοασφαλείας να βρίσκουν και να καταδεικνύουν προβλήματα πριν κακόβουλοι χάκερ τα εκμεταλλευτούν.
«Είμαι βέβαιος ότι αυτή η καινοτόμα πρωτοβουλία θα ενισχύσει τις ψηφιακές μας άμυνας και θα ενισχύσει την εθνική μας ασφάλεια» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Ας Κάρτερ, στο πλαίσιο της παρουσίασης του πιλοτικού προγράμματος.
Ανώτερος αξιωματούχος του χώρου της άμυνας δήλωσε ότι χιλιάδες αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, ενώ είναι ακόμα σε εξέλιξη οι εργασίες για τον καθορισμό των κανόνων- ωστόσο, ο διαγωνισμός θα μπορούσε να περιλαμβάνει χρηματικά βραβεία.
Το Πεντάγωνο εδώ και καιρό δοκιμάζει τα δίκτυά του μέσω εσωτερικών «κόκκινων ομάδων», αλλά αυτή η πρωτοβουλία θα μπορούσε να ανοίξει κάποια από τα συστήματά του σε «κυβερνοπροκλήσεις» από πηγές από τη βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό τομέα.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι Αμερικανοί πολίτες και πρέπει να περάσουν σειρά ελέγχων πριν αφεθούν ελεύθεροι να δράσουν πάνω σε ένα προκαθορισμένο σύστημα- όπως τονίστηκε δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση σε πιο ευαίσθητα δίκτυα ή ιδιαίτερα σημαντικά προγράμματα όπλων- τουλάχιστον, αρχικά.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.