Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    via 5 | Lamianow.gr
    Ηράκλειο: Στη φυλακή το ζευγάρι που κακοποιούσε τα οκτώ παιδιά του – Ζούσαν μέσα στα σκουπίδια
    ekato | Lamianow.gr
    Νέοι διάλογοι από τη “συμμορία των καζίνο”: “Πες του εντάξει 20 τώρα και 10 μετά και άει γ@…”
    image 86 | Lamianow.gr
    Ανυποχώρητοι οι αγρότες μετά τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Στήνονται νέα μπλόκα, ουρές χιλιομέτρων στα τελωνεία
    agrotes 5 | Lamianow.gr
    Ένταση στο μπλόκο των αγροτών στην Κάτω Αχαΐα: Οδηγός ΙΧ συγκρούστηκε με οχήματα
    kalamata | Lamianow.gr
    Καλαμάτα: Κατέρρευσε τσιμεντένια μαρκίζα στο κέντρο της πόλης – Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματίες
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    sef | Lamianow.gr
    Καταγγελία «βόμβα» για το ΣΕΦ: «Λειτουργεί χωρίς ηλεκτρολόγο, κίνδυνος για τη σωματική μας ασφάλεια»
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
    real | Lamianow.gr
    Ρεάλ Μαδρίτης: Καταθέτει στη FIFA φάκελο διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της… προηγούμενης εικοσαετίας
    6751441 | Lamianow.gr
    «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Μουζακίτη, ετοιμάζει πρόταση 28 εκατ. ευρώ η Ρεάλ» γράφει η Daily Mail
    6758309 231021 | Lamianow.gr
    «Πάρτι» Γιόβιτς στην πράσινη… παιδική άμυνα 2-3 η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - H τοποθέτηση του Γ. Κοτρωνιά για το Χωροταξικό

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

H τοποθέτηση του Γ. Κοτρωνιά για το Χωροταξικό

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Δεκ 4, 2020 @ 22:08
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
3 Min Read
SHARE

O Βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς μίλησε χθες, διαδικτυακά, στην ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για το Σ/Ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας » .

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρατίθενται  τα σημεία της ομιλίας που τονίστηκαν :

 «……… μπαίνει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα κατάρτισης 500 τοπικών πολεοδομικών σχεδίων (ΤΠΣ), το μεγαλύτερο που έχει γίνει μέχρι σήμερα στη χώρα, προϋπολογισμού 200 εκατομμυρίων €…..»

«…..Στόχος είναι να έχει καλυφθεί όλη η χώρα μέχρι το 2028. Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2023 θα έχουν εγκριθεί τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια σε περίπου 350 Δημοτικές Ενότητες, δηλαδή στο 32 % της χώρας….»

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

«……Το πρόγραμμα αυτό, ως στρατηγική, συνδυάζεται ασφαλώς με τον περιορισμό της άναρχης δόμησης και όταν λέμε άναρχη δεν εννοούμε χωρίς κανόνες, χωρίς υποδομές, χωρίς τάξη.

Με το νομοσχέδιο αυτό μειώνονται κατά 10 % οι συντελεστές δόμησης για τις εκτός σχεδίου περιοχές και καταργούνται οι παρεκκλίσεις αρτιότητας, δηλαδή οι παρεκκλίσεις που αφορούσαν οικόπεδα εκτός σχεδίου κάτω των τεσσάρων στρεμμάτων…»

 «….Ωστόσο, δεν αιφνιδιάζεται κανένας ιδιοκτήτης, αφού όσοι θέλουν να χτίσουν με βάση το υπάρχον καθεστώς έχουν τουλάχιστον έξι χρόνια για να το κάνουν. Συγκεκριμένα, δύο χρόνια από την μεταβατική περίοδο και τέσσερα ακόμη,   αφού η οικοδομική άδεια θα ισχύει για τέσσερα επιπλέον χρόνια….»

«….Ένα άλλο χρονίζον θέμα στο οποίο δίνονται λύσεις είναι το πρόβλημα της μεταφοράς συντελεστή δόμησης, ειδικά στους ιδιοκτήτες διατηρητέων κτιρίων που δεν μπορούν να χτίσουν, αξιοποιώντας τον συντελεστή δόμησης τον οποίο θα δικαιούνταν υπό άλλες συνθήκες…»  

«…..Δημιουργείται, λοιπόν, ένας μηχανισμός με την ψηφιακή τράπεζα γης, που θα επιτρέπει την αποδοχή και προσφορά συντελεστή δόμησης ψηφιακά, γρήγορα και απρόσωπα χωρίς αυτός να γίνεται αντικείμενο συναλλαγής….».

«….Επίσης ορίζεται ότι, όποιος αγοράζει συντελεστή θα οφείλει να καταβάλει στον Δήμο επιπλέον ένα 5%, που θα προορίζεται για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων….».

«….Μία άλλη πληγή, που βασανίζει πάρα πολλούς Έλληνες πολίτες την οποία κλείνει το νομοσχέδιο έχει σχέση με τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις, για τις οποίες προβλέπεται η αυτοδίκαιη άρση τους, εφόσον παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την υποβολή τους και ορίζεται ότι η ρυμοτομική απαλλοτρίωση μπορεί να επανυποβληθεί, μόνο μία φορά, απαλλάσσοντάς έτσι τους ιδιοκτήτες από την μακροχρόνια δέσμευση των περιουσιών τους…».

Τέλος, το νομοσχέδιο εντάσσει και το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας προβλέποντας κίνητρο με μεγαλύτερο συντελεστή δόμησης στα φιλικά προς το περιβάλλον ενεργειακά κτίρια, καθώς και προβλέψεις κατά του αποκλεισμού ατόμων με αναπηρία, δίνοντας κίνητρα για την δημιουργία εύκολα προσβάσιμων κτιρίων.

«…..  Με την τροπολογία 625/66/3-12-2020 στο άρθρο 8 γίνεται αναφορά σε εγκαταστάσεις που μπορούν να γίνουν μέσα σε δασικές εκτάσεις. Θεωρώ ότι για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς πρέπει να συμπληρωθεί ως εξής: ….επιτρέπεται η επέμβαση για την  κατασκευή……. με την επιφύλαξη της τήρησης αποστάσεων 1000 m από κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους, κηρυγμένη ιαματική πηγή ή άλλο ευαίσθητο οικοσύστημα…»

ΠΡΑΠΑΣ

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article polakis 2048x1406 1 | Lamianow.gr Κόντρα Πολάκη – Χρυσοχοΐδη για… γάντια μιας χρήσης!
Next Article kerkyra tragodia 2048x1112 1 | Lamianow.gr Κέρκυρα: Επεσε από τη σκεπή και σκοτώθηκε
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
14°C
Lamia
overcast clouds
15° _ 13°
77%
2 km/h
Σα
15 °C
Κυ
15 °C
Δε
15 °C
Τρ
15 °C
Τε
15 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

image 91 | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγροτικά μπλόκα: Νέες κινητοποιήσεις σε Αχαΐα και Στερεά Ελλάδα – Σχεδιάζουν να κλείσουν και τις παρακαμπτήριες οδούς (Vid)

2 44 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣTOP STORIES

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στη Λαμία

christ bazaar 2 1024x480 1 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Φιλανθρωπικό bazaar το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία Πάρκου (Aud)

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης