Έκαναν πλάκα στους Cavs οι Wizards

Δήμητρα Γιωτίδου
3 Min Read

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, οι Wizards επιβλήθηκαν εύκολα με 113-99 των – χωρίς LeBron James – Cavaliers στην Washington.

Οι Wizards βρίσκονται σε φάση που… τρέχουν και δεν φτάνουν, αφού κυνηγούν με μανία τις νίκες μήπως και προλάβουν το τρένο των πλέι-οφ. Οι Cavaliers από την πλευρά τους, είχαν την πολυτέλεια να δώσουν… ρεπό (για λόγους ξεκούρασης) στον LeBron James. Με τη μία ομάδα λοιπόν να είναι πεινασμένη για τη νίκη και την άλλη (μάλλον) χαλαρή, το αποτέλεσμα έμοιαζε προδιαγεγραμμένο. Και, αυτό επιβεβαιώθηκε στην πράξη.

 

Έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο που ήταν (σχεδόν) ντέρμπι, με τους Wizards να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 63-54, οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο τη νίκη. Πόσο περισσότερο; Τόσο που στα μέσα της τρίτης περιόδου το σκορ ήταν 82-61 υπέρ τους και στο φινάλε της 96-70! Με λίγα λόγια, το επιμέρους σκορ του τρίτου δωδεκάλεπτου ήταν… 33-16 υπέρ της Washington, που δεν είχε όρεξη να αφήσει τον Kyrie Irving (28 πόντοι, 6 ασίστ) να της αφήσει να σπαταλήσει την ευκαιρία να πάρει μία νίκη που δύσκολα θα πάρουν οι… ανταγωνιστές της.

 

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο John Wall με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ και 13 ασίστ, με τον Otto Porter Jr. να προσθέτει άλλους 21 πόντους, τον Bradley Beal 17 πόντους και τον Marcin Gortat 13 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ, σε μία από τις πιο ευχάριστες βραδιές της ομάδας φέτος. Όσο για τους Cavaliers, πέραν του Irving πρακτικά υπήρχε το… χάος. Ο Kevin Love σημείωσε μόλις 12 πόντους με 4/11 σουτ σε 24 λεπτά συμμετοχής, με τον Iman Shumpert να έχει κι αυτός 12 πόντους με 4/12 σουτ και τους Richard Jefferson και Timofey Mozgov να έχουν από 10 πόντους έκαστος, στην προσπάθειά τους να… κρατήσουν τα προσχήματα.

 

Με αυτή τη νίκη οι Wizards ανέβασαν το ρεκόρ τους στο 28-30, ξέροντας ωστόσο ότι ακόμα έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους. Κι αυτό γιατί προς το παρόν βρίσκονται στην 10η θέση της Ανατολικής Περιφέρειας, με τους 9ους Pistons να έχουν ρεκόρ 30-29 και τους 8ους Bulls 30-28 αντίστοιχα.

 

Δείτε εδώ το boxscore με τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης.

 

πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *