Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Ν. Θωμαΐδης, αναφέρθηκε στον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων στην χώρα.
Από την ανάλυση των δεδομένων τα κρούσματα του κορονοϊού είναι πάνω από 150.000 σε όλη την Ελλάδα, ενώ στην Αττική υπολογίζονται γύρω στα 80.000, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Ν. Θωμαΐδης.
Εξήγησε ότι υπάρχει μια αυξητική τάση. «Είμαστε μπροστά στο επόμενο μεγάλο κύμα.»
Τώρα φαίνεται ότι έρχεται ένα δεύτερο μεγάλο κύμα το οποίο θα κορυφωθεί και θα χρειαστεί ένα μήνα για να αρχίσει να μειώνεται, τόνισε ο καθηγητής. «Οι επόμενες 2 βδομάδες το πιο κρίσιμο σημείο.»
Στη συνέχεια είπε ότι «σίγουρα θα περάσουμε τα 3000 κρούσματα στη χώρα όπως πάμε.»
Ωστόσο, ανέφερε ότι το lockdown μπορεί να επιβραδύνει την πορεία του ιού και να αναστρέψει την εικόνα. «Θα υπάρξει κορύφωση σε 15-20 μέρες και μετά θα επέλθει η μείωση, γύρω στα Χριστούγεννα.»
«Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας έτσι και αλλιώς», είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Ν. Θωμαΐδης.
πηγή: SDNA

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.