Συνέντευξη: Θύμα του κορωνοϊού και ο γιατρός Θανάσης Κρουστάλης – Το μήνυμα που στέλνει στους Λαμιώτες (Βίντεο)

LamiaNow News
By LamiaNow News Add a Comment
3 Min Read

Φεύγοντας από τη Λαμία και το ιδιωτικό του ιατρείο, ανέλαβε υπηρεσία σε Νοσοκομείο του Μπαστόν, στο Βέλγιο.

Κι ύστερα ήρθε η πανδημία, με απανωτές εφημερίες και δουλειά νυχθημερόν προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω κορωνοϊού.

Μέχρι που νόσησε και ο ίδιος…

Ο γιατρός Θανάσης Κρουστάλης, την εβδομάδα που πέρασε βρίσκονταν σε μια συνεχόμενη εφημερία στην μονάδα covid και  συνέχιζε μαζί με τους συναδέλφους του να δίνουν ακούραστα τον αγώνα τους, μέχρι που και ο ίδιος αισθάνθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά. Οι εξετάσεις που έκανε, επιβεβαίωσαν ότι τελικά και ο ίδιος έχει προσβληθεί από τον ιό.

«Το ότι είμαι σχεδόν ασυμπτωματικός δεν σημαίνει ότι ο ιός δεν αφήνει τα σημάδια του. Η αξονική μου έδειξε διηθήματα στους πνεύμονες. Νιώθω δυσκολία στην αναπνοή μου τις ώρες της κατάκλισης, έχασα το αίσθημα της γεύσης.

Είναι γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι θα νοσήσουμε από τον κορωνοιό ελαφρά και κάποιοι βαριά. Ειδικά στις νεότερες ηλικίες, οι περισσότεροι άνθρωποι ίσως δεν έχουν πάει ποτέ στο γιατρό. Μπορεί να πάσχουν  από υποκείμενα νοσήματα και να μην το γνωρίζουν….» λέει μεταξύ στο Lamianow ο Θανάσης Κρουστάλης περιγράφοντας την δική του πλέον εμπειρία από τον covid 19.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
Ο γιατρός Θανάσης Κρουστάλης που ζει και εργάζεται πλέον στο Βελγιο, περιγράφει στον Πάνο Κατσώνη πως είναι να ζεις με τον κορωνοϊο

O ίδιος συνιστά ψυχραιμία και καλή προφύλαξη. Να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα ασφαλείας για όσο χρειαστεί μιας και το εμβόλιο κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βρίσκεται στο οπλοστάσιο μας, πριν το καλοκαίρι του 2021,

Ο αριθμός των κρουσμάτων και στο Βέλγιο εκτοξεύτηκε φέρνοντας στο μέγιστο την επιβάρυνση του συστήματος υγείας, με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί ξανά σε γενικό lockdown.

Οσο αφορά στα τοπικά lockdown  της Ελλάδας; «Ηταν αναπόφευκτα αφού δυστυχώς η ατομική ευθύνη έχει πάει περίπατο» λέει χαρακτηριστικά ο Θανάσης Κρουστάλης ενώ δίνει απαντήσεις και στους αρνητές του ιού αλλά και τους ημιμαθείς που βομβαρδίζουν με αναλήθειες το διαδίκτυο.

Για την κατάσταση στη Λαμία ο γιατρός, εκφράζει την χαρά του που βρίσκεται σταθερά σε χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και καλεί τους φίλους Λαμιώτες να συνεχίσουν έτσι. Και να θυμούνται ότι όπως όλα τα δεινά στην ανθρωπότητα, έτσι και αυτό της πανδημίας, θα περάσει….

Δείτε αναλυτικά την συνέντευξη στην κορυφή της σελίδας 

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *