Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    ekato | Lamianow.gr
    Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για τους «τιμωρούς παιδόφιλων» – Οι επιθέσεις «καρμπόν» με τον άγριο ξυλοδαρμό 48χρονου
    metro | Lamianow.gr
    Το Μετρό Θεσσαλονίκης λειτουργεί και πάλι από τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου «νωρίτερα από το προβλεπόμενο»
    agrotes 4 | Lamianow.gr
    Δικογραφία για τον οδηγό τρακτέρ που κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών στο μπλόκο των «Πράσινων Φαναριών»
    image 86 | Lamianow.gr
    Αγρότες και κτηνοτρόφοι έστησαν μπλόκα κλείνοντας την Πατρών – Κορίνθου, αποκλεισμένα τα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Εξοχής
    eopyy | Lamianow.gr
    Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 435.000 ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, συνελήφθησαν γιατροί και φαρμακοποιός
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    sef | Lamianow.gr
    Καταγγελία «βόμβα» για το ΣΕΦ: «Λειτουργεί χωρίς ηλεκτρολόγο, κίνδυνος για τη σωματική μας ασφάλεια»
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
    real | Lamianow.gr
    Ρεάλ Μαδρίτης: Καταθέτει στη FIFA φάκελο διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της… προηγούμενης εικοσαετίας
    6751441 | Lamianow.gr
    «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Μουζακίτη, ετοιμάζει πρόταση 28 εκατ. ευρώ η Ρεάλ» γράφει η Daily Mail
    6758309 231021 | Lamianow.gr
    «Πάρτι» Γιόβιτς στην πράσινη… παιδική άμυνα 2-3 η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Ο Νεοδημοκρατικός «Ιανός» πλήττει την ασφάλεια των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Ο Νεοδημοκρατικός «Ιανός» πλήττει την ασφάλεια των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Σεπ 30, 2020 @ 23:26
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
3 Min Read
SHARE

Τα επαναλαμβανόμενα εργατικά ατυχήματα που συνέβησαν τον τελευταίο μόλις μήνα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, φέρνει στη Βουλή, με νέα ερώτησή του για την κατάσταση της εταιρείας, ο βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Έρευνας & Τεχνολογίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ, Γιάννης Σαρακιώτης.

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τη νέα παρέμβαση του βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα, προσυπογράφουν ακόμη 34 συνάδελφοί του.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν προκληθεί 4 σοβαρά εργατικά ατυχήματα εντός των χώρων του εργοστασίου, με τους εργαζόμενους να διασώζονται την ύστατη στιγμή, ενώ η ψήφιση της τροπολογίας του Φεβρουαρίου του 2020, που απαξιώνει την εταιρεία, έχει επιφέρει σήμερα την πλήρη κατάρρευση καθώς, όπως μαρτυρούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι επισκευές έχουν ανασταλεί, καμία εργασία συντήρησης δεν πραγματοποιείται, ενώ παράλληλα απουσιάζουν και αναγκαία ανταλλακτικά.

Με γνώμονα λοιπόν, πρωτίστως, την ασφάλεια των εργαζομένων της εταιρείας, ρωτούν τους Χατζηδάκη και Βρούτση, ποιες πρωτοβουλίες προτίθενται να αναλάβουν ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας στη ΛΑΡΚΟ και να αποσοβηθούν ενδεχόμενα νέα εργατικά ατυχήματα.

-Advertisement-
KATSIAVOS

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

 Η απαξίωση της ΛΑΡΚΟ από την Κυβέρνηση έχει επιφέρει την ραγδαία αύξηση των εργατικών ατυχημάτων

Μόλις επτά μήνες έχουν παρέλθει από την ψήφιση στη Βουλή της κυβερνητικής τροπολογίας, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη ΛΑΡΚΟ στο κλείσιμο. Κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή τον περασμένο Φεβρουάριο, η Κυβέρνηση κλήθηκε να αποσύρει την εν λόγω επαίσχυντη τροπολογία, ενώ είχε τονισθεί ότι «κάποιοι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ ρισκάρουν και τη ζωή τους καθημερινά», με την επιπρόσθετη επισήμανση ότι η εγκατάλειψη και η απαξίωση της εταιρείας θα επιφέρει ραγδαία αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

Όπερ και εγένετο. Μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν προκληθεί τέσσερα (4) εργατικά ατυχήματα εντός των χώρων του εργοστασίου, με τους εργαζόμενους να διασώζονται την ύστατη στιγμή. Η προαναφερθείσα τροπολογία έχει επιφέρει την πλήρη κατάρρευση καθώς, όπως μαρτυρούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι επισκευές έχουν ανασταλεί, ουδεμία εργασία συντήρησης πραγματοποιείται, ενώ απουσιάζουν και αναγκαία ανταλλακτικά. Ενώπιον αυτής της κατάστασης, τα αρμόδια Υπουργεία έχουν επιλέξει να τηρούν στάση επ’ αόριστον αναμονής, δίχως την παραμικρή μέριμνα για τις ζωές των εργαζομένων, οι οποίες τίθενται καθημερινά σε κίνδυνο.

Καθόσον οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για την κατάρρευση της εν λόγω εμβληματικής εταιρείας παραγωγής σιδηρονικελίου είναι αδιαμφισβήτητες και επειδή η ασφάλεια των εργαζομένων πρέπει να αποτελεί πρώτιστη μέριμνα της πολιτικής της εκάστοτε Κυβέρνησης.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Ποιες πρωτοβουλίες προτίθενται να αναλάβουν ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας στη ΛΑΡΚΟ και να αποσοβηθούν ενδεχόμενα νέα εργατικά ατυχήματα;

MAGAZINO

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article Kerameos Intime 02 06 2020 | Lamianow.gr Κεραμέως: Διάλογος μόνο με ανοιχτά σχολεία – Δεν νοείται να παρεμποδίζεται το δικαίωμα της μάθησης
Next Article img 04091581768551 | Lamianow.gr ΣΥΡΙΖΑ: “Ο Σταϊκούρας… καρφώνει τον Μηταράκη για την δομή” / “Κατάσταση απόλυτου χάους…”
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
13°C
Lamia
overcast clouds
13° _ 11°
80%
4 km/h
Σα
14 °C
Κυ
14 °C
Δε
15 °C
Τρ
15 °C
Τε
14 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

christ bazaar 2 1024x480 1 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Φιλανθρωπικό bazaar το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία Πάρκου (Aud)

202311171005126406 900x599 1 | Lamianow.gr
LAMIA POLIS 87.7ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιδρύεται δεύτερο τμήμα στην Άμφισσα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο – τι λέει ο δήμαρχος Δελφών στον Lamia Polis 87.7

image 86 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣTOP STORIES

Στο πλευρό των αγροτών ο Εμπορικός Σύλλογος Δομοκού – «Χωρίς τον αγρότη, δεν υπάρχει τίποτα» (Aud)

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης