Ο Μηταράκης… αδειάζει την τοπική αυτοδιοίκηση για την επέκταση του Hot Spot: “Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας εκφράζει τώρα αντιρρήσεις”

Lamianow.gr
By Lamianow.gr 3 comments
3 Min Read

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στις Θεμοπύλες εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και ο δήμαρχος Λαμίας νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του protothema.gr:

“Από το υπουργείο Μετανάστευσης διαμηνύουν πως από την πρώτη στιγμή είχε συμφωνηθεί η επέκταση της δομής χωρίς να εκφράζονται τότε αντιρρήσεις. Με αφορμή τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, και του δημάρχου Λαμιέων, Ευθύμιου Καραΐσκου, το υπουργείο Μετανάστευσης διευκρινίζει ότι αναφορικά με την επέκταση της υπάρχουσας δομής φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, το υπουργείο ενήργησε ύστερα από πρόταση του δημάρχου Λαμιέων, ο οποίος σε συνάντηση με τον κ. Μηταράκη, στις 10 Φεβρουαρίου, πρότεινε την επέκταση της υπάρχουσας δομής φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, αντί για την δημιουργία νέας δομής στη θέση Μαυρομαντήλα.

Την πρόταση του κ. Καραΐσκου αποδέχτηκε ο κ. Μηταράκης και από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, με το οποίον, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, είχαν συστηματική επικοινωνία. Όπως συνεχίζει το protothema.gr το αποτέλεσμα των αναλυτικών συζητήσεων, στις οποίες τέθηκε και το θέμα της διοίκησης της δομής, ήταν να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να εκδοθεί τον περασμένο Μάιο το σχετικό ΦΕΚ χωροθέτησης και άδειας κατασκευής.

Στο διάστημα που ακολούθησε ο κ. Μηταράκης και οι συνεργάτες του διατήρησαν συστηματική επικοινωνία τόσο με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό όσο και με τον δήμαρχο Λαμιέων κ. Καραΐσκο, χωρίς να διατυπώσουν τις αντιρρήσεις που εκφράζουν σήμερα δημοσίως. Καταλήγοντας το protothema.gr σημειώνει ότι σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σε επικοινωνία που είχε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας πρότεινε άμεση συνάντηση ώστε να καθοριστεί κάθε σχετική λεπτομέρεια”.

Τι λέει το ρεπορτάζ του Lamianow.gr 

Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα Φάνης Σπανός και Θύμιος Καραϊσκος εξέδωσαν ανακοινώσεις μέσω των οποίων σημειώνουν ότι θα κινηθούν εναντίον των σχεδίων της κυβέρνησης για επέκταση της δομής στις Θερμοπύλες. Σημειωτέον βάσει του ρεπορτάζ που έχει το Lamianow.gr  η μοναδική συζήτηση που είχε γίνει ήταν να φιλοξενηθούν άλλα 150-200 άτομα στο ήδη υπάρχον κέντρο φιλοξενίας (το οποίο φιλοξενεί ήδη 500 άτομα). Όπως μάλιστα σημειώνουν οι πηγές μας δεν είχε συζητηθεί ενδεχόμενη επέκταση της δομής αλλά φιλοξενία άλλων 200 ατόμων (το πολύ) στο ήδη υπάρχον κέντρο. Η εξέλιξη του ζητήματος ωστόσο μοιάζει σαν μια παρτίδα πόκερ που η κάθε πλευρά παίζει το χαρτί της στο πλαίσιο του επικοινωνιακού παιχνιδιού. Όπως και να έχει η κόντρα στο ζήτημα επέκταση Hot Spot Θερμοπυλών φαίνεται να ανάβει για τα καλά με την τοπική αυτοδιοίκηση να θεωρεί σίγουρο ότι θα μπλοκάρει την επέκταση της δομής.

Αναμένουμε πλέον τις απαντήσεις – αντιδράσεις στα λεγόμενα Μηταράκη τόσο από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και από πλευράς Βουλευτών.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
3 Comments
  • ΚΑΘΗΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ, Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΘΑΝ.ΔΙΑΚΟΥ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΦΘΙΩΤΙΚΟΥ-ΛΑΜΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΚΙ ΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ, ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ:”ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΥ-ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΣΟΥ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ-ΦΟΡΤΩΣΕΙΣ ΕΔΩ,Ο ΑΦΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΩ “ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΥ”.
    ΕΑΝ ΕΝΔΩΣΕΤΕ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΦΘΙΩΤΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΜΙΩΤΕΣ, ΘΑ ΣΑΣ “ΑΝΤΑΜΕΙΨΟΥΝ” ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

  • Ελάτε βρε παιδιά….μη μου πείτε πως πέφτει κάποιος απ΄τα σύννεφα..
    Κι ένα παιδάκι πέντε χρονών καταλαβαίνει πια τα παιχνίδια τους….
    Στα κάγκελα βγαίνουν οι τοπικοί άρχοντες για να ταίσουν σανό τα γίδια που τους ψήφισαν ενώ στην πραγματικότητα τα έχουν όλα δώσει πριν καν εκλεγούν….
    Είναι δυνατόν τα κομματόσκυλα να πάνε κόντρα στο κόμμα που στηρίζουν?

    Το πολύ πολύ…να αλλάξει ο τόπος εγκατάστασης για να παρουσιάσουν ως επιτυχία τους το ότι δεν επέτρεψαν (χα χα..) τις ιστορικές Θερμοπύλες…

    Μεγάλες οι ευθύνες των ψηφοφόρων που τους έφεραν στους θώκους….είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι πλεον για το κατάντημα της Φθιώτιδας….

  • ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑ, ΟΧΙ ΕΓΩ, ΟΧΙ ΕΣΥ, ΟΧΙ Ο ΠΑΡΑΠΕΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΟΘΕ.. ΘΥΜΙΣΤΕ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΟΧΗ ΜΑΥΡΟΜΑΝΤΗΛΛΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΑΝΤΙ ΤΗ ΜΑΥΡΟΜΑΝΤΗΛΑ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕ ΣΕΒΕΣΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΟΠΩΣ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΤΟ ΔΟΞΑΣΜΕΝΟ ΤΟΥΤΟ ΤΟΠΟ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΟΝΤΙΑ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΜΙΑΣ,ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΝΑ ΣΦΙΖΕΙ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΙΓΛΗ. ΤΟ ΙΣΑΔΑΚΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΧΩΡΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ. ΤΟ ΛΟΦΟ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΕΡΙΠΟΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΡΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΦΥΤΟΡΙΟ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΤΑ Τ.Ε.Ι. ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΙΧΑΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΩ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ. ΤΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ. ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΑΛΑΜΑΝΑ – ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ – ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ. ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ. ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.. ΣΤΗΝ ΑΛΑΜΑΝΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ. ΣΤΟ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΩΡΑ ΕΡΗΜΩΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ, ΜΟΝΟ ΣΤΕΚΕΙ ΟΡΘΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΓΕΦΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΘΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ ΠΟΥ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΣΚΙΑΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ. ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *