Παναθηναϊκός… στον αυτόματο

Lamianow.gr
5 Min Read

Εύκολα και χωρίς να παίξει στα… κόκκινα, ο «κοντομάνικος» Παναθηναϊκός επικράτησε 90-69 του Αρκαδικού (έξω ο Καββαδάς) και πανηγύρισε την 18η νίκη σε 19 αγώνες στην Α1.

Θραύση έκανε ο Παπαγιάννης που σταμάτησε στους 13 πόντους (τους περισσότερους στην εκκίνηση του ματς), από 15 είχαν οι «καυτοί» Φελντέιν-Γιάνκοβιτς, ντεμπούτο έκανε ο Ουίλιαμς που έβγαλε πάθος στην άμυνα και είχε συμβολή, αλλά στην επίθεση -παρά τους 10 πόντους- δεν του βγήκαν τα σουτ (2/8).

Κλασικά μαέστρος για το τριφύλλι (δεν αγωνίστηκε ο Διαμαντίδης, ενώ ο Φώτσης έπαιξε μόλις 5′ λόγω ενοχλήσεων στη μέση) ο Καλάθης που κατέγραψε 11 ασίστ, καλό παιχνίδι από Μποχωρίδη οργανωτικά και εκτελεστικά. Μοίρασε τον χρόνο σε όλους ο Τζόρτζεβιτς, καθώς ουδείς έπαιξε πάνω από 24′ (από 22′ οι Ουίλιαμς-Χέινς).

Το ματς

Ο Παπαγιάννης ξεκίνησε βασικός και εκμεταλλευόμενος την απουσία Καββαδά, έκανε «πάρτι» κάτω από τη ρακέτα. Είτε δημιουργώντας ο ίδιος για τον εαυτό του, είτε με τη «βοήθεια» του Καλάθη, πέτυχε οκτώ γρήγορους πόντους και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 11-5. Η διαφορά έφτασε και στο +10 (15-5), προτού προς στιγμήν ο Αρκαδικός μειώσει ξανά στους πέντε (15-10). Οι πράσινοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ (9/10 δίποντα ως το 10’ και 10 ασίστ) με τον Ουίλιαμς να κάνει ντεμπούτο και εν αρχή να δείχνει «ζεστός» στην άμυνα. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν επιμέρους σκορ 13-0 στο τελευταίο τρίλεπτο της περιόδου –με αιχμή του δόρατος τον Γιάνκοβιτς (8π.)- κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο 28-10, με το τρίποντο του Μποχωρίδη στην εκπνοή.

Τα ποσοστά του Εξάστερου ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή να πέσουν. Και παράλληλα ο Αρκαδικός πήρε ελαφρώς τα… πάνω του. Μπορεί λοιπόν Φελντέιν και Χέινς να «χτυπούσαν» από τα 6,75, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν επιθετικές λύσεις και με το 37-21 διατηρούνταν σε… ικανοποιητικά επίπεδα. Η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε χαλαρώσει, ενώ και στην επίθεση υπήρχε ένα… μίνι θέμα, με αποτέλεσμα ο Αρκαδικός να μειώσει ακόμα και στους 12, 39-27! Κάπου εκεί όμως το τάιμ-άουτ του Τζόρτζεβιτς αφύπνισε τους παίκτες του. Πηγαίνοντας… στοχευμένα και σωστά στην επίθεση, με τον Ουίλιαμς να δείχνει διάθεση και να βγάζει καλές άμυνες και τον Μποχωρίδη να πετυχαίνει buzzer beater, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο… άνετο 53-34 του ημιχρόνου.

Οι πράσινοι δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό στην επίθεση, ενώ στην άμυνα προσέφεραν τα περιφερειακά σουτ στον Αρκαδικό. Φυσικά λοιπόν οι πρώτοι πέτυχαν μόλις τρεις πόντους σε σχεδόν 5’ και οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους σκορ 3-10, ροκάνισαν τη διαφορά για το 56-44! Η είσοδος του Ραντούλιτσα προσέφερε εύκολα καλάθια και παράλληλα την… ασφάλεια στην ομάδα του με το 68-50, προτού σε αυτά τα επίπεδα κλείσει την τρίτη περίοδο ο… σβηστός Παναθηναϊκός με καλάθι του Καλάθη (70-52).

Ουίλιαμς και Χέινς έπαιρναν προσπάθειες, αλλά δεν μπορούσαν εύκολα να βρουν δρόμο προς το καλάθι. Φελντέιν και Παπαγιάννης όμως… καθάριζαν μπροστά, με τους παίκτες του Αρκαδικού να μην μπορούν να προβάλλουν αντίσταση στην άμυνα και τον Εξάστερο να διατηρείται σε θέση ισχύος, 78-60. Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού δεν προκαλούσε… ρίγη συγκίνησης, οι Αρκάδες μείωσαν ξανά σε 78-65, αλλά χτυπώντας σε… καίρια σημεία οι πράσινοι επανήλθαν στα… γνωστά τους στάνταρ (87-65) με βολές και τον Ραντούλιτσα να μην έχει αντίπαλο στο ζωγραφιστό (κι ενώ πλέον ο Χέινς είχε αναλάβει να «ταΐζει»). Ο Σάλε έριξε στο παρκέ Λούντζη και Καλαϊτζίδη, με τον δεύτερο να πετυχαίνει τρίποντο, να αποθεώνεται και να διαμορφώνεται το τελικό 90-69.

Τα δεκάλεπτα: 28-10, 53-34, 70-52, 90-69

Παναθηναϊκός: Γιάνκοβιτς: 15 (5/6 σουτ), Φώτσης 3, Φελντέιν 15 (4/5 τρίποντα), Καλάθης 4 (11 ασίστ), Παπαγιάννης 13 (6/8 σουτ), Ουίλιαμς 10 (2/8 σουτ, 6/8 βολές, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο), Χέινς 5 (2/9 σουτ, 6 ασίστ), Μποχωρίδης 8, Ραντούλιτσα 10 (4/4 σουτ), Γκιστ 4, Καλαϊτζάκης 3, Λούντζης

Αρκαδικός: Βαν Όστρουμ 4, Τζόουνς 8 (2/7 σουτ – 8 ρ.), Νούτινεν 11, Λι 6, Λίτζιον 11, Καραμολέγκος 3, Τζόουνς 14 (6/13 σουτ), Καββαδάς, Κοψαύτης 4, Κωνσταντίνου, Στεφανίδης 8, Τζουγκαράκης

sportfm.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *