Telegraph: Νέο κόλπο κλοπής χρημάτων από πιστωτικές κάρτες

Δήμητρα Γιωτίδου
2 Min Read

Με δημοσίευμά της, η βρετανική εφημερίδα Telegraph αποκαλύπτει τον νέο τρόπο κλοπής από πιστωτικές κάρτες με τεχνολογία ανέπαφης συναλλαγής αλλά και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι κάτοχοι τέτοιου είδους καρτών.

Με ανάρτηση στο προφίλ του δημοσιογράφου Τζάρβις στο Facebook απεικονίζεται σε φωτογραφία ένας άνδρας, ο οποίος ενώ επέβαινε σε συρμό του μετρό είχε σε λειτουργία ένα φορητό τερματικό αποδοχής καρτών POS (Point of Sale). Ο Τζάρβις, δήλωσε πως ο νεαρός είχε θέσει σε λειτουργία το μηχάνημα για να κλέψει χρήματα από τις κάρτες ανέπαφων συναλλαγών, εν αγνοία των συνεπιβατών του.

Όπως γράφει ο Βρετανός, «αυτός ο τύπος εντοπίστηκε να τριγυρίζει με ένα μηχάνημα POS. Αυτό που χρειάζεται μόνο να κάνει είναι να πατήσει το κουμπί για τα ποσά μικρότερα των 30 λιρών και μετά να αγγίξει το μηχάνημα στην τσέπη που βρίσκεται το πορτοφόλι σας».

Για τις συναλλαγές μέχρι 30 λιρών, ο κάτοχος της κάρτας δεν είναι υποχρεωμένος να πληκτρολογήσει τον κωδικό του στο τερματικό αποδοχής καρτών, επομένως, δίχως να το γνωρίζει μπορεί να χρηματοδοτεί τους επιτήδειους που διαθέτουν ένα φορητό POS και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Η Βασιλική Τράπεζα της Σκωτίας (Royal Bank of Scotland) και η Εθνική Τράπεζα Γουέστμινστερ (National Westminster Bank) παραδέχθηκαν πως «στη θεωρία ένας μικρός αριθμός συναλλαγών με “contactless” κάρτα μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν δοθεί εντολή για ακύρωση κάρτας».

 

πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *