Το ενδεχόμενο να χρειαστεί να κλείσουν ξανά τα σχολεία τον χειμώνα έθεσε για πρώτη φορά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
Ο ίδιος τάσσεται υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, καθώς όπως είπε, πρέπει οι μαθητές να κερδίσουν χρόνο σε περίπτωση που τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο χρειαστεί να ξανακλείσουν τα σχολεία, αν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα.
Αναφορικά με τη διχογνωμία μεταξύ των επιστημόνων σχετικά με το αν πρέπει να «σπάσουν» τα τμήματα ώστε να είναι λιγότεροι μαθητές, υπογράμμισε ότι «εάν η πολιτεία έχει την δυνατότητα να κάνει μικρότερα τμήματα, να τα κάνει. Αν δεν γίνεται, να πάνε στο σχολείο 25 μαθητές ανά τάξη, αλλά με μάσκες».
Ο κ. Σύψας ερωτηθείς για τα «σκαμπανεβάσματα» που παρατηρούνται στον αριθμό των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, επισήμανε ότι φαίνεται να υπάρχει «επιπέδωση της καμπύλης του Αυγούστου», ωστόσο σημείωσε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη, καθώς τότε θα φανούν τα αποτελέσματα της επίδρασης του Δεκαπενταύγουστου, οπότε και καταγράφηκε το μεγαλύτερο κύμα αδειούχων του καλοκαιριού.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.