All Star Game ΕΠΟΣ στο Toronto!

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
6 Min Read

Στο τελευταίο All Star Game του Kobe Bryant, η Team West ΔΙΕΛΥΣΕ με το σκορ-ρεκόρ 196-173 την Team East. MVP και φέτος ο Russell Westbrook!

-Advertisement-

Το Toronto ήταν παρά το τρομερό του κρύο πολύ φιλόξενο. Για όλους. Για τον Kobe Bryant που έδωσε την τελευταία του παράσταση, για τον Russell Westbrook που αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν MVP, για τους NBAers που μας χάρισαν την πιο απολαυστική και παραγωγική αναμέτρηση στην ιστορία. Το τελικό 196-173 και η άνετη επικράτηση της Team West επί της Team East ήταν μάλλον το τελευταίο που θα κρατήσουμε από αυτή τη βραδιά.

Στο πιο παραγωγικό ματς που έχουμε δει ποτέ, ο Kobe ήταν φυσικά το πρόσωπο της βραδιάς. Επαιξε 26 λεπτά, τελείωσε με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ, συγκίνησε και συγκινήθηκε, αποχώρησε με έναν κόμπο στο λαιμό. “Θα μου λείψει αυτός ο ανταγωνισμός” πρόλαβε να πει, την ώρα που η οικογένειά του ήταν πίσω από τον πάγκο για εκείνον. Την ίδια ώρα, ο Russell Westbrook έκανε ό,τι μπορούσε για να συνεχίσουν να τον θεωρούν διάδοχο του “Black Mamba”. Επαιξε μόλις 22 λεπτά, όμως πρόλαβε να σκοράρει 31 πόντους, να μαζέψει 8 ριμπάουντ, να μοιράσει 5 ασίστ και να κλέψει 5 μπάλες για να πάρει σπίτι του το δεύτερο συνεχόμενο βραβείο MVP. Εγινε ο πρώτος που το κατάφερε μετά από 57 χρόνια και ο δεύτερος στην ιστορία του ΝΒΑ μετά τον Bob Petit.

Αναλυτικά οι πόντοι της Team West: Bryant 10, Leonard 17, Durant 23, Curry 26, Westbrook 31, Thompson 9, Harden 23, Davis 24, Paul 14, Aldridge 4, Green 4, Cousins 11. Δείτε εδώ τα αναλυτικά στατιστικά.

Την ίδια ώρα, ο Paul George έκανε πράγματα και θαύματα για την Team East (41 πόντοι, 9/19 τρίποντα σε 27 λεπτά), ο John Wall είχε 22 πόντους με 10/14 σουτ σε 19 λεπτά, όμως ο LeBron James (περασε στην πρώτη θέση των σκόρερ, με έναν πόντο περισσότερο από τον Kobe Bryant), o Carmelo Anthony, o Dwyane Wade και οι Lowry, DeRozan δεν μπόρεσαν σχεδόν ποτέ να διεκδικήσουν το ματς. Οι αντίπαλοί τους ήταν ανώτεροι και πήραν δίκαια τη νίκη. Θα την έπαιρναν άνετα ακόμη κι αν το ματς είχε πιο σκληρές άμυνες. Ο George, πάντως, υποστήριξε πως δεν γνώριζε ότι μπορούσε να σπάσει το ρεκόρ του Wilt Chamberlain. Ενα σουτ να είχε βάλει ακόμη, θα είχε γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία.

Αναλυτικά οι πόντοι της Team East: James 13, George 41, Anthony 13, Wade 8, Lowry 14, DeRozan 18, Wall 22, Millsap 3, Thomas 9, Gasol 9, Drummond 16, Horford 7. Δείτε εδώ τα αναλυτικά στατιστικά.

 

O Drake, o Westbrook και η υπόκλιση του Magic στον Kobe

 

Την ώρα που κάθε παίκτης χαιρετούσε τον… τοπικό ήρωα, τον διάσημο τραγουδιστή Drake, o Russell Westbrook κι ο Kobe Bryant ηταν οι δυο που τον αγνόησαν. Ο πρώτος επειδή χόρευε (!) κι ο δεύτερος γιατί μάλλον απολάμβανε τις αντιδράσεις του κόσμου, που φώναζε το όνομά του. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Magic Johnson πήρε το μικρόφωνο και αποθέωσε τον “Black Mamba”, με μια συγκινητική ομιλία για τα κατορθώματά του και την κληρονομιά που αφήνει φεύγοντας από τα παρκέ. Ο Kobe απολαυσε το παιχνίδι και 1:06 πριν το φινάλε έγινε αλλαγή. Απαντες στάθηκαν όρθιοι για να τον χειροκροτήσουν, με τον Bryant να δείχνει συγκινημένος στην τελευταία σπουδαία παράσταση της καριέρας του.

 

Δεν παίζονταν οι Δυτικοί All Stars, που έκαναν απίθανα πράγματα

 

Οσο για το παιχνίδι; Απολαυστικό. Εξοντωτικός ρυθμός, όμορφες δημιουργίες, καμία σκοπιμότητα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Η Team East προηγήθηκε (43-40) στο τέλος της πρώτης περιόδου, με την Team West να κάνει ρεκόρ με 52 πόντους στη δεύτερη και να παίρνει το προβάδισμα (92-90) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι 182 πόντοι αποτελούσαν κι αυτοί ρεκόρ παραγωγικότητας στην ιστορία των All Star Games. Στην τρίτη περίοδο ο Westbrook πήρε φωτιά, έβαλε τέσσερα τρίποντα για το 119-102 της ομάδας του, που έκλεισε το δωδεκάλεπτο στο +9 χάρη στον ασταμάτητο και… άχαστο Anthony Davis (145-136). Στην τέταρτη περίοδο η ομάδα της Δύσης συνέχισε να “εκτελεί” εκείνη της Ανατολής και έφτασε άνετα στη νίκη με 196-173, με τον Stephen Curry να γράφει με ένα πααάρα πολύ μακρινό τρίποντο το τελικό σκορ.

Οι 196 πόντοι της Δύσης συνιστούν φυσικά ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού, όπως και οι συνολικά 369 της αναμέτρησης. Ο Paul George άγγιξε το ρεκόρ του Wilt Chamberlain, αλλά δεν κατάφερε (όπως δεν κατάφερε και ο Russell Westbrook πέρυσι) να το σπάσει, με τους Green – Durant να τον παίζουν double-team στις τελευταίες επιθέσεις για να κρατήσουν όρθια την επίδοση του σπουδαίου “Stilt”.

 

Αποθεώθηκε και ο Michael Jordan

 

Απέμεναν πέντε λεπτά για το φινάλε, όταν ο Michael Jordan πάτησε το παρκέ του Air Canada Centre για να γνωρίσει τη μεγαλύτερη αποθέωση της βραδιάς. Πήρε μια φανέλα των Hornets που έγραφε “All Star Game”, μιας και η Charlotte θα φιλοξενήσει το τριήμερο, τον χειμώνα του ’17. Στην έδρα του MJ, λοιπόν…

πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *