Κορονοϊός: Προς παράταση και επέκταση των έκτακτων μέτρων μετά το ρεκόρ κρουσμάτων

2 Min Read

Μετά το χθεσινό ρεκόρ με 284 κρούσματα κορονοϊού, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα τεθεί σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο να παραταθούν τα μέτρα όπως ωράριο καταστημάτων στις περιοχές που ήδη εφαρμόζονται και να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές.

-Advertisement-

Αναμένεται σήμερα η τελική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή προσανατολίζεται ήδη σε αυτή την κατεύθυνση. Έτσι είναι εξαιρετικά πιθανό τα μέτρα που κανονικά έληγαν από σήμερα σε Αττική, Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο, Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πόρο, Πιερία, Λάρισα, Βόλο, Κέρκυρα, Κω, Ρόδο, Κρήτη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, να πάρουν παράταση.

Είναι επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν περιορισμοί και σε άλλους δήμους και περιφερειακές ενότητες της χώρας με στόχο την ανακοπή της εξάπλωσης του κορονοϊού, αν και για την κυβέρνηση παραμένει εκτός συζήτησης ένα γενικό lockdown και εξακολουθεί να υπάρχει η εκτίμηση ότι στην πλειονότητα τους τα νέα κρούσματα είναι εσωτερικά και οφείλονται στη χαλάρωση ιδίως των νέων, και όχι εισαγόμενα.

Χθες με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, ολόκληρο το νησί της Λέσβου τέθηκε σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης με εφαρμογή των κάτωθι περιοριστικών μέτρων:

- Advertisement -

Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών επιτράπηκε η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται στο νησί.

Εν τω μεταξύ οι ξενοδόχοι, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, κάνουν λόγο για τη χειρότερη χρονιά εδώ και 20 χρόνια τουλάχιστον, ενώ και στα νησιά όπου έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης κάνουν λόγο για καταστροφή σε μία δύσκολη χρονιά, έχοντας όμως να αντιμετωπίσουν και οι ίδιοι την κριτική για τις ευθύνες τους στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *