Τις τελευταίες μέρες στη Χαλκιδική έκανε την εμφάνισή του το ανατριχιαστικό έντομο λιθόκερος, που μοιάζει με γιγαντιαία κατσαρίδα, αλλά πρόκειται για αμφίβιο έντομο, που δαγκώνει…
Στη Χαλκιδική δεν τους έφταναν τα πρόβλημά τους με τον κορονοϊό, εμφανίστηκε άλλο ένα: Το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο της Ευρώπης, ο λιθόκερος!
Ο λιθόκερος (Lethocerus patruelis) μοιάζει με γιγάντια κατσαρίδα, αλλά πρόκειται για αμφίβιο έντομο. Το ανησυχητικό είναι ότι το συγκεκριμένο, που δημοσιεύτηκε στο ergoxalkidikis.gr, φωτογραφήθηκε στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, μακριά από τη θάλασσα και το μέγεθός είναι περίπου όσο ένα πακέτο τσιγάρα.
Το δάγκωμά του, να σημειώσουμε, είναι δηλητηριώδες και προκαλεί οξύ πόνο, αλλά όχι θάνατο στους ανθρώπους.

Λιθόκερος εμφανίστηκε και το 2018 έξω από το δημαρχείο Λαμίας, προκαλώντας πανικό στους υπαλλήλους
Eπίσης το 2019 είχε τσιμπήσει ένα 10χρονο αγοράκι, που έκανε μπάνιο με την οικογένεια του στην παραλία Λακκόπετρα, στην Αχαΐα.

πήγή: gazzetta.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.