Σε κατάσταση αναμονής χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά – Στο 1,5 δισ. το συνολικό όφελος από φόρους που θα πλήρωναν στο Κράτος
Από την «κρησάρα» της ΑΑΔΕ θα περάσουν από σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, προκειμένου να φανεί ποιοι επαγγελματίες, έμποροι και επιχειρήσεις δικαιούνται εφέτος τη μείωση στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος, οι οποίοι θα δουν συνολικά όφελος 1,5 δισ. ευρώ, από φόρους που θα πλήρωναν στο Κράτος.
Μέχρι αύριο οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ αναμένεται να αντλήσουν τα στοιχεία από τις δηλώσεις ΦΠΑ που υπέβαλαν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες έως το τέλος Ιουλίου, προκειμένου στη συνέχεια να εντοπιστούν οι δικαιούχοι της έκπτωσης και να προχωρήσουν στην έκδοση των νέων εκκαθαριστικών, με «κούρεμα» 15%-50% (ή και περισσότερο) στον φόρο που καλούνται να πληρώσουν.
Ο νέος νόμος (ν.4714/31-12-2020) δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ μόλις την περασμένη Παρασκευή και προβλέπει μείωση ή μηδενισμό της προκαταβολής φόρου για επαγγελματίες, εμπόρους και νομικά πρόσωπα, εφόσον καταγράφουν πτώση τζίρου πάνω από 5% στο πρώτο εξάμηνο του 2020, εν συγκρίσει με το πρώτο εξάμηνο του 2019 –δηλαδή σχεδόν όλες και όλοι.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.