Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (26/7) σε δασική έκταση στην περιοχή των Βασιλικών Φθιώτιδας, στο όρος Καλλίδρομο κοντά στο Ρεγκινι.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες μικρές εστίες.
Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συνολικά κινητοποιήθηκαν 55 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ης ΕΜΟΔΕ και 19 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν περιοδικά έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν επίσης υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Πολιτικής Προστασίας.
Η φωτιά είχε ξεσπάσει σε δύσβατο δασικό σημείο, γεγονός που δυσχέρανε την προσέγγιση των οχημάτων, χωρίς ωστόσο να απειληθούν κατοικίες ή άλλες υποδομές.
Οι δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι να ολοκληρωθεί η κατάσβεση και να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος νέας αναζωπύρωσης.


















































https://lamianow.gr/oriothetithike-i-pyrkagia-sta-vasilika-fthiotidas-paramenoun-sto-simeio-pyrosvestikes-dynameis/