Το Facebook έχει κρυμμένο ένα μυστικό παιχνίδι. Δείτε πώς θα το βρείτε!

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Εκτός από το να συζητάς και να μοιράζεσαι αρχεία και emojis, στον Messenger του Facebook μπορείς να ξεκινήσεις ένα παιχνίδι σκάκι με έναν φίλο σου! Δες πώς.

-Advertisement-

Εδώ και άγνωστο χρονικό διάστημα, στον Messenger του Facebook, ένας χρήστης του δημοφιλούς social medium μπορεί να προκαλέσει έναν άλλον και να παίξει μαζί του, ένα παιχνίδι σκάκι. Αλλά για να το κάνει, πρέπει να γνωρίζει τον μυστικό κωδικό.

Συγκεκριμένα, για να αρχίσει κανείς ένα νέο παιχνίδι σκάκι, πρέπει απλά να ανοίξει τον Messenger όπως θα έκανε για να στείλει ένα μήνυμα σε έναν φίλο του και να πληκτρολογήσει την εντολή @fbchess play, πατώντας στη συνέχεια enter.

Αμέσως, θα εμφανιστεί ένα παιχνίδι σκάκι. Σε αυτό, ο συνομιλητής (και πλέον, αντίπαλος στο παιχνίδι) θα ξεκινήσει πρώτος, έχοντας τα λευκά πιόνια, ενώ ο χρήστης που έστειλε την “πρόκληση” ακολουθεί με τα μαύρα:

- Advertisement -

Εδώ ο “κόκκινος” χρήστης έστειλε την πρόσκληση, με αποτέλεσμα ο “πράσινος” να ξεκινά πρώτος με τα λευκά πιόνια

e32013bc2d98bb3e6e58650a8ccffdd1Πώς μετακινούνται τα πιόνια;. Αυτό γίνεται με απλές εντολές. Αρχικά, ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι κάθε πιόνι αντιστοιχεί σε ένα άλλο γράμμα του αγγλικού αλφαβήτου, ως εξής:

K – βασιλιάς
Q – βασίλισσα
B – αξιωματικός
N – άλογο
R – πύργος
P – απλά πιόνια

Η σκακιέρα είναι αριθμημένη (με γράμματα στο πάνω και κάτω μέρος και αριθμούς στα αριστερά και στα δεξιά), οπότε κάθε τετράγωνο έχει έναν “κωδικό” αποτελούμενο από ένα γράμμα και έναν αριθμό. Ο χρήστης που παίζει πρέπει να πληκτρολογήσει @fbschess ακολουθούμενο από το πιόνι που θέλει να μετακινήσει και το τετράγωνο στο οποίο θέλει να το πάει.

Για παράδειγμα, η πρώτη κίνηση του χρήστη με τα λευκά πιόνια μπορεί να είναι@fbchess Pc4. (Σε περίπτωση που η κίνηση μπορεί να γίνει από περισσότερα από ένα πιόνια, το σκάκι θα “ρωτήσει” τον χρήστη ποιο πιόνι να μετακινήσει).

Ο “πράσινος” χρήστης πληκτρολόγησε την εντολή “@fbchess Pc4” και το πιόνι του μετακινήθηκε στην αντίστοιχη θέση

e6f2993625d11ef18df2e94c8884479fΚάθε φορά που δίνεται μία εντολή, στο πεδίο μηνυμάτων εμφανίζεται μία νέα σκακιέρα, με τα πιόνια μετακινημένα αναλόγως της τελευταίας κίνησης. Με ένα απλό scroll up, οι παίχτες μπορούν να έχουν, έτσι, πρόσβαση σε όλη την “προϊστορία” του παιχνιδιού.

Σημειώνεται ότι για όλη τη λίστα με τις διαθέσιμες εντολές, ο χρήστης μπορεί να πληκτρολογήσει @fbschess help

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *